(VIDEO) Razie în Topoloveni! Șoferi prinși sub influența alcoolului, fără ITP și RCA sau transportând lemne ilegal

de | 18.10.2024 15:51 | Județean, Eveniment

Pe 17 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat o razie de amploare, în cadrul căreia au fost constatate numeroase abateri legale. Acțiunea, organizată în două etape – dimineața, între 06:00 și 09:00, și seara, între 18:00 și 22:00 – a implicat 55 de polițiști, care au acționat în colaborare cu reprezentanți ai altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Echipele de intervenție au fost compuse din polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și specialiști în securitatea bunurilor. Acțiunea a beneficiat și de colaborarea jandarmilor argeșeni, precum și a inspectorilor de la Registrul Auto Român.

Efectivele care au desfășurat activități, din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, au fost din structuri de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, poliție de proximitate, precum și polițiști specializați în verificarea organizării pazei.
În sprijin au participat și polițiști argeșeni din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.
De asemenea, activitățile au fost sprijinite de jandarmii argeșeni, precum și de inspectori din cadrul Registrului Auto Român.”, transmite IPJ Argeș

În total, au fost legitimate 560 de persoane și verificate 487 de autovehicule. În urma controalelor, polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 89.155 de lei, și au reținut 6 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool. În plus, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare și confiscată cantitatea de 1,5 metri cubi de material lemnos.

De asemenea, în timpul acțiunii au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice și una de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: 129 de sancțiuni la regimul rutier, 4 sancțiuni conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, 10 sancțiuni conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 4 sancțiuni privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni la regimul pazei bunurilor și obiectivelor, și una conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.”, transmite IPJ Argeș

În cadrul acțiunilor, un bărbat de 41 de ani din Pitești a fost depistat conducând sub influența alcoolului, înregistrând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l.

Bărbatul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, pentru a se stabili prin analize de specialitate dacă sunt întrunite condițiile pentru răspunderea de natură penală sub aspectul valorii alcoolemiei, iar permisul de conducere i-a fost reținut.

De asemenea, o femeie de 35 de ani, din Rătești, a fost sancționată pentru conducerea unui autoturism cu ITP expirat și fără RCA.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și conform Legii 132/2007 Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.”, transmite IPJ Argeș

În plus, un bărbat de 41 de ani, din Călinești, a fost prins transportând, pe DJ 704B, 1,5 metri cubi de lemn fără documente legale, acesta fiind sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,5 mc material lemnos de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/1010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.”, menționează IPJ Argeș

Această razie face parte din măsurile implementate de Poliția Română pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, având ca obiectiv reducerea accidentelor rutiere și combaterea infracționalității economice.

Foto: captură video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Aproape 150 de amenzi date de ITM Argeș în septembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Pitești | Rătești | Registrul Auto Român | Topoloveni

Ultimele articole