(VIDEO) S-a urcat beat la volan și și-a condus prietenul spre moarte. Șoferul de 19 ani a fost reținut

de | 13.05.2024 16:05 | Județean, Eveniment, Importante

Doi tineri din județul Teleorman au fost protagoniștii unui accident rutier produs noaptea trecuta în Argeș. În urma impactului violent cu un cap de pod și apoi cu un gard din beton unul dintre ei a murit, celălalt a ajuns la spital, iar apoi în arestul Poliției. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Cei doi tineri de 19 ani din comuna Siliștea Gumești din Teleorman au plecat noaptea trecută să se întâlnească cu două fete din județul vecin. N-au mai ajuns pentru că, în comuna Popești din  județul Argeș, s-au izbit violent cu mașina de un cap de pod, mașina s-a răsucit în aer și s-a oprit într-un gard din beton după ce șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă ușoară. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Două fete care veneau în urma lor au sunat la 112 și au anunțat accidentul. Echipajele de la descarcerare l-au scos pe pasagerul mașinii rămas încarcerat, iar personalul medical al ambulanței solicitată acolo a început manevrele de resuscitare, însă după aproape o oră tânărul a fost declarat decedat.

Șoferul mașinii a fost testat cu aparatul etilotest și avea 0,6 la mie alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Popești, județ Argeș, având direcția de deplasare dinspre Tătărăștii de Sus spre Popești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard din beton, aflat pe partea dreaptă față de sensul său de deplasare.

În urma coliziunii a survenit decesul celuilalt ocupant al autoturismului, respectiv alt tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman.

De asemenea, conducătorul auto a suferit leziuni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului. Având un vedere că valoarea alcoolemiei a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.”, transmite IPJ Argeș

Șoferul mașinii a fost luat din spital și dus la audieri la poliție.

El a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. În cursul zilei de mâine, 14 mai, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au continuat cercetările în dosarul penal referitor la accidentul rutier din localitatea Popești, și, în urma administrării probatoriului și a parcurgerii etapelor procesuale, tânărul, de 19 ani, din Siliștea-Gumești, județul Teleorman, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță., pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și ucidere din culpă.

În cursul zilei de mâine, 14 mai a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, transmite IPJ Argeș

Foto: ISU Argeș/captură video

Video accident: sistem supraveghere locala

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Apel către posesorii de animale de companie: respectați prevederile legale privind igiena, pe domeniul public!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DJ 504 | Judecătoria Costești | Popeşti | Teleorman

Ultimele articole