(VIDEO) Șapte persoane au fost reținute în cazul scandalului de la Bascov

de | 20.06.2024 07:58 | Județean, Eveniment

Update 2 20 iunie

Polițiștii i-au reținut pe agresorii care în urmă cu două nopți au făcut prăpăd pe drumul dintre Pitești și Curtea de Argeș. Sunt deocamdată șapte dintre aceștia, dar cercetările vizează mai multe persoane. Alți patru membri ai grupării sunt internați la spitalul din Pitești și încă unul, în stare gravă, la București.

Zeci de polițiști de la ordine publică, de la Jandarmerie și de la Serviciul de Acțiuni Speciale au oprit un scandal care ar fi devenit o baie de sânge. Membrii a două grupări interlope din Argeș s-au răfuit în stradă, s-au lovit cu mașinile, iar apoi s-au bătut cu răngile și s-au tăiat cu macetele. Unul este în stare gravă la spital în București, iar alți patru la Pitești.

Sunt 14 principali suspecți în acest caz, iar dintre aceștia polițiștii din Argeș au reținut până acum șapte persoane după audieri maraton care au durat zi și noapte.

Între cei 7 arestați se află Larison, Mavison și Sarmiz, cunoscuți ca fiind foarte agresivi în lumea interlopă din Argeș.

Încadrarea este făcută deocamdată pe încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, dar este posibil să fie transformată în tentativă de omor. Surse din anchetă spun că scandalul între cele două grupări este unul mai vechi, generat în principal de lupta pentru supremație în zona Bascov-Merișani. Poliția este și acum în alertă.

Update 1

Polițiștii au continuat cercetările în cazul scandalului ce a avut loc noaptea trecută în Bascov, unde mai mulți bărbați s-au ciocnit cu mașinile iar apoi s-au luat la bătaie.

Șoferii implicați în accident sunt din Bascov și Merișani.

În urma cercetărilor au fost identificați conducătorii autovehiculelor implicate, respectiv șase bărbați, dintre care patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 42 de ani, din Bascov și doi bărbați, de 29 și 40 de ani, din Merișani.”, transmite IPJ Argeș

Toți conducătorii auto au fost testați pentru alcool și substanțe psihoactive, iar pentru unul dintre șoferi a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cele șase autovehicule implicate în eveniment au fost confiscate pentru cercetări, iar în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, vătămare corporală din culpă, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Știrea inițială

Incident extrem de grav noaptea trecută în Bascov. Două clanuri de romi s-au războit în plină stradă. În prima fază s-au ciocnit cu mașinile pentru ca ulterior să se ia la bătaie cu răngi și macete. Mai mulți oameni au ajuns la spital.

page 1 - (VIDEO) Șapte persoane au fost reținute în cazul scandalului de la Bascov

Incidentul grav a avut loc pe DN 7C, drumul dintre Pitești și Curtea de Argeș, la Bascov, acolo unde mai multe autoturisme au fost implicate într-un accident. Șoferii a șase mașini s-au alergat și s-au ciocnit voluntar în urma unei reglări de conturi. După ce o mașină a fost aruncată în șanț toți au coborât din mașini cu răngi și macete și au început să se lovească între ei.

Romii s-au bătut, s-au tăiat în plină stradă și și-au distrus reciproc mașinile. Localnicii, speriați, au sunat la 112. Conflictul a fost aplanat doar după ce acolo au sosit zeci de echipaje de poliție, jandarmeria și mascații înarmați cu carabine.

Scena a arătat ca după un război corp la corp cu sânge peste tot și mașini făcute zob. Mai multe salvări de la SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță au cărat răniții la spital.

Este vorba despre șapte persoane care au solicitat îngrijiri medicale.

Patru dintre ele au fost duse la spital cu o autospecială de transport persoane și victime multiple (ATPVM). Este vorba despre trei bărbați, cu vârstele între 34 de ani și 36 de ani, iar cea de a patra persoană este o femeie în vârstă de 49 de ani.

Pacienții erau conștienți și prezentau dureri și leziuni ușoare.”, transmite ISU Argeș

Speriați, oamenii spun că dacă poliția nu intervenea rapid ar fi fost măcel. Acum urmează audieri la poliție și spital ale tuturor celor implicați în această stare conflictuală.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu în Trivale! O baracă a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | București | Merișani | Pitești | Trivale | Uiasca | Vâlcele | Valea Ursului

Ultimele articole