Vila lui Gigi Văsîi de pe strada Trivale este executată silit

de | 18.07.2024 20:24 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Pitești

🔻 Executarea are ca scop acoperirea prejudiciului din Dosarul Publitrans!

La aproape 10 ani de la declanşarea scandalului Publitrans şi după mai bine de un an de la sentinţa definitivă, statul încearcă să recupereze prejudiciul de circa 5 milioane euro de la inculpaţii din dosar declaraţi vinovaţi.

În 2014, Piteştiul a fost zguduit de arestarea primarului de atunci al oraşului, Tudor Pendiuc, precum şi a trei din cei mai cunoscuţi şi potenţi oameni de afaceri din judeţ – Gheorghe Văsîi, Valentin Vişoiu şi Constantin Scarlat. Instanţa a considerat că prelungirea contractului de asociere între Publitrans 2000 SA şi CNCD-Girexim s-a făcut cu încălcarea legii şi a stabilit că bugetul local al Piteştiului a fost prejudiciat cu suma de 23.279.706.03 lei „reprezentând suma profiturilor obţinute de SC CNCD SA si Girexim Universal SA şi a valorilor decontate în cadrul contractului de comision/discount”. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât să-i oblige pe inculpaţi să achite în solidar prejudiciul cauzat societăţii Publitrans, iar executorii s-au pus pe treabă.

► Coproprietarii au drept de preempțiune

La începutul săptămânii trecute, executorul judecătoresc Ioan Vârgă a anunţat scoaterea la vânzare a unei părţi dintr-o vilă a familiei Văsîi de pe strada Trivale.

Perchezitii Vasii 2014

În 2014, casa lui Gheorghe Văsîi a fost ţinta percheziţiilor DNA

Potrivit anunţului, pe 30 iulie 2023, la ora 12, la sediul BEJ Vârgă Ioan are loc vânzarea la licitaţie publică a unei cote de 3/32 din imobilul aflat pe strada Trivale, vizavi de Poarta Eroilor, la nr. 43, în aceeaşi curte cu locuinţa familiei Văsîi, „coproprietatea debitorului Văsîi Gheorghe, care datorează creditorului Publitrans 2000 SA […] suma reprezentând rest plată din totalul de 23.553.724,26 lei (n.red. – prejudiciu plus cheltuieli de executare) […] ce rezultă din titlul executoriu Decizia Penală nr. 927/A/05.05.2023 a Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în dosarul penal nr, 10080/3/2015”.

anunt executare vasii

Preţul de începere a licitaţiei este de 601.700 lei, conform expertizei imobiliare. Deoarece imobilul este în regim de coproprietate, ceilalţi coproprietari – Florica Atanasiu, Ioana Rizea, Victor Văsîi şi Maria Văsîi – au drept de preempţiune, ceea ce înseamnă că terţele persoane interesate nu sunt îndreptăţite să se înscrie la această licitaţie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tudor Pendiuc rămâne după gratii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Scarlat | Gheorghe Văsîi | Girexim Universal | Pitești | Publitrans | Trivale | Tudor Pendiuc