Festivalul Internațional al Teatrului de Studio revine în forță la Pitești, cu o ediție aniversară – a XXVIII-a – ce aduce pe scena Sălii Studio „Liviu Ciulei” spectacole de marcă din România și Republica Moldova. Începând de vineri, 9 mai, chiar de ”Ziua Europei” publicul este invitat să ia parte la o călătorie teatrală captivantă, deschisă de premiera absolută „Despre ce nu știi”, în regia lui Felix Alexa. Urmează sâmbătă o comedie spumoasă „Povestea unei femei fatale” (Teatrul de Artă Deva), iar duminică, trupa Teatrului „Alexei Mateevici” din Chișinău aduce rafinamentul dramaturgiei franceze cu spectacolul „Artă” de Yasmina Reza. Trei seri, trei stiluri, o singură scenă.
Reprezentanții Teatrului ”Al. Davila” din Pitești anunță că vineri, 9 mai, are loc deschidere Festivalul Internațional Al Teatrului De Studio, Edița A XXVIII-A
Teatrul „Alexandru Davila” Pitești
DESPRE CE NU ȘTII – PREMIERĂ
Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Adriana Bordeanu
Regia artistică Felix Alexa
Ilustrația muzicală și light design Felix Alexa
Scenografia Maria Miu
Vârsta acceptată +14
Distribuție: Ada Dumitru, Gogu Preda, Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Gabriel Gheorghe, Ioana Podăreanu, Vlad Popescu.
Povestea unor dezvăluiri incendiare, dintr-o familie aparent banală, “Despre ce nu știi” este un text de valoare, în premieră absolută, al tinerei dramaturge Adriana Bordeanu.
Un text inteligent, plin de umor și emoție, de situații neașteptate, “Despre ce nu știi” vorbește despre momentele de cumpănă ce apar în viețile fiecăruia dintre noi. Un spectacol cu replici sclipitoare, de o umanitate profundă, ce ține spectatorul cu sufletul la gură, de la început până la final, cu realizări actoricești remarcabile, noua premieră a Teatrului “Alexandru Davila”, în regia cunoscutului Felix Alexa, reprezintă un eveniment teatral de neratat.
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link mystage.ro/bilete.
Sâmbătă, 10 mai 2025
Teatrul de Artă Deva
POVESTEA UNEI FEMEI FATALE (Nu era a cincea, era a noua!)
Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Aldo Nicolaj
Traducerea Marian Stan și Ionela Dănilă
Regia artistică și scenografia Mihai Panaitescu
Light design Daria Lința
Durata 2h 30 minute
Distribuția: Andreea Pascu, Aurelian Culea, Eugen Pădureanu.
„Nu era a cincea, era a noua” Povestea unei femei fatale este o comedie spumoasă despre jocurile seducției, ale minciunilor și ale surprizelor neașteptate. În centrul acestei povești pline de umor se află o femeie fatală care jonglează cu viețile și inimile celor din jur, fără să-și piardă zâmbetul sau farmecul. Întâlnim un soț gelos, un iubit confuz, care nu știe ce îl așteaptă, și o protagonistă care știe exact cum să își atingă scopurile. Dar, în stilul clasic al lui Aldo Nicolaj, lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par, iar deznodământul va stârni hohote de râs și aplauze în egală măsură. Sub bagheta regizorală a lui Mihai Panaitescu, spectacolul aduce pe scenă personaje vibrante și situații absurde care dezvăluie adevărul despre relații, dorințe și… Pregătiți-vă pentru o seară de comedie în care nimic nu este întâmplător și totul este extrem de amuzant! Teatrul de Artă Deva vă așteaptă să descoperiți de ce „nu era a cincea, era a noua!”. – Mihai Panaitescu, regizor
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală sau accesând următorul link mystage.ro/bilete.
Duminică, 11 mai 2025
Teatrul „Alexie Mateevici”, Chișinău (Republica Moldova)
ARTĂ
Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Yasmina Reza
Traducerea Violeta Cornelia Popa
Regia artistică, dramatizarea și light design Slava Sambriș
Scenografia și costumele Alina Perju
Decorul Ion Cataraga
Durata spectacolului 1h 15min.
Distribuția: Diana Boșcov, Giasti Sirah, Cătălina Budu.
Paula, Francoise și Catherine, o gașcă de prietene foarte bune, atunci când se întâlnesc, pe lângă discuțiile pe care le au, vorbesc și despre artă. Francoise, de profesie medic dermatolog și o mare consumatoare de artă, cumpără un tablou al unui pictor celebru. Tabloul reprezintă niște dungi transversale albe pe fond alb. Francoise, nerăbdătoare, dar și mândră de achiziția făcută, arată tabloul prietenelor sale. La vederea acestei “opere de artă”, Paula se simte umilită, iar acest lucru o revoltă, acuzând-o pe Francoise de snobism. În acest moment, izbucnește un conflict între ele, cele două își aruncă fraze acide, iar prietenia lor este pusă sub semnul întrebării. Catherine intervine în acest conflict intelectual cu scopul de a potoli situația. Deși este o tipă calmă și tolerantă, Catherine, nu reușește să aplaneze situația, dimpotrivă este acuzată pentru participarea ei pasivă la conflict. Totuși, în final, cele trei fete ajung la concluzia că prietenia lor este mai presus decât orice dispută.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând link-ul mystage.ro/bilete/.
Foot descriptive. Sursă foto: Arhivă Teatrul “Alexandru Davila”
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: