Vitezomani prinși „zburând” pe drumurile din Argeș

de | 05.09.2024 23:03 | Județean, Eveniment

Polițiștii argeșeni au reținut 17 permise de conducere și au retras 21 de certificate de înmatriculare în ultimele 24 de ore.

Un număr de 114 abateri au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 8 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și 1 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională.

Un exemplu de vitezoman prins cu 76 de km/h  peste limita legală a fost depistat pe DN 73.

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 23 de ani, din Izvoru, care conducea un autoturism pe raza localității Țițești, într-o zonă cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR, cu viteza de 126 de km/h, cu 76 peste limita legală.

În urma abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R. Totodată permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Un alt șofer lăsat pieton din cauza vitezei excesive a fost prins de polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni pe DN 73D, pe raza orașului Mioveni.

A fost vorba despre un bărbat, de 36 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism,  într-o zonă cu limita legală de 80 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR, cu viteza de 132 de km/h.

Șoferul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R.  totodată permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Conform legislației rutiere în vigoare, toți șoferii care circulă pe drumurile publice sunt obligați să respecte limitele legale de viteză.

Noul Cod Rutier din 2024 a introdus modificări care diferențiază clar între drumurile expres și drumurile naționale europene, atât în ceea ce privește viteza maximă admisă, cât și regimul de circulație aplicabil acestora.

Mai multe detalii legate de acest subiect puteți afla de pe anchetaonline.ro

Atenție șoferi! A fost redusă limita de viteză care poate fi depășită fără a lua amendă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN 73 | Izvoru | Mioveni | Pitești

Ultimele articole