Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenți la 2 Mai, rămâne în arest preventiv

de | 09.01.2024 23:34 | Eveniment, Național

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, rămâne în arest preventiv, au decis magistraţii de la Tribunalul Constanţa.

Potrivit digi24.ro, Vlad Pascu le-a solicitat magistraților din Constanța să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrierii la o facultate. Tânărul nu i-a convins însă pe judecători.

Astăzi, 9 ianuarie, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea lui Vlad Pascu privind revocarea măsurii arestării preventive. Decizia este definitivă.

În baza art. 425 ind 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Vă reamintim că, pe 19 august, Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan și a lovit un grup de opt persoane, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. În urma impactului violent, un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alți trei tineri, doi băieți de 19 și 20 de ani și o fată de 20 de ani, au suferit grave leziuni.

După ce a provocat accidentul, el a fugit, însă a fost depistat la scurt timp de oamenii legii în staţiunea Vama Veche. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În momentul când a fost dus la audieri, Vlad Pascu a declarat că îi pare rău pentru tragedia pe care a provocat-o.

Îmi pare foarte rău. Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta. Îmi pare rău”, a spus tânărul de 19 ani.

Întrebat ce mesaj le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, Vlad Pascu a spus că îi pare rău si nu poate da timpul înapoi.

Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pleci la drum? Iată cum se circulă în țară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Vama Veche | Vlad Pascu

Ultimele articole