anchetaonline.ro

Mai mulți bani pentru voucherele de vacanță în 2023

de | 11.01.2023 08:00 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Veste bună pentru românii care beneficiază de vouchere de vacanță! Angajații din sistemul bugetar au parte de o creștere salarială de 10%, din 2023, dar și de o valoare mai mare a voucherelor de vacanță.

Având în vedere că valoarea acestora este în raport cu salariul minim pe economie, din acest an, bugetarii vor primi mai mulți bani și pentru vacanțe. În 2022, aceste vouchere au fost în valoare de 2.550 de lei, dar din 2023 vor ajunge la 3.000 de lei brut, sumă la care se va aplica un impozit de 10%.

Valoarea acestora se raportează la perioada lucrată. În cazul în care o persoană a lucrat 6 luni, va primi tichete în valoare de 1.500 de lei, iar dacă a lucrat 3 luni, în valoare de 750 de lei.

Amintim că începând din 2022, tichetele de vacanță sunt disponibile numai pe suport magnetic.

Angajații care beneficiază de acestea le pot utiliza pentru a plăti cazare la mare, la munte, dar pot fi folosite și pentru a merge în city break-uri în România, la diverse hoteluri sau pensiuni.

Mai mult, beneficiarii pot opta și pentru servicii complete (masă+cazare), dar și alte facilități din zonele alese.

Foto descriptiv Travel Planner

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul va acorda și în 2023 vouchere sociale. Când intră pe card următoarea tranșă de 250 lei

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: