Vouchere noi de la stat, în valoare de 4.000 de lei! Anunțul ministrului Marcel Boloș

de | 27.02.2023 15:41 | Știri, Administrație, Economic, Național

  • Vești bune! Peste 200.000 de români ar urma să primească noi vouchere de la stat.

Acest ajutor este în valoare de 4.000 de lei, după cum a precizat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, la Antena 3 CNN.

Voucherele ar putea fi folosite pentru renovarea casei sau schimbare de electrocasnice, cum ar fi: un frigider, un aragaz, o mașină de spălat.

 

Cine beneficiază de vouchere

Ministrul a precizat faptul că de aceste vouchere ar putea beneficia trei categorii de persoane:

  • familiile cu muți copii și situație materială dificilă,
  • românii cu vârsta peste 60 de ani, care locuiesc singuri
  • persoanele cu dizabilități.

 

Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

 

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.”, a declarat ministrul la Antena3CNN.

 

Când ar putea ajunge voucherele la români

Ministrul Boloș a declarat faptul că acest ajutor ar urma sa-l primească românii, la începututl trimestrului al 2-lea din 2023.

Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an.

De menționat faptul că ordonanţa de urgenţă este în lucru şi urmează să ajungă pe masa Guvernului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole