Vreme extremă în România! Autoritățile sunt în alertă

de | 28.09.2024 20:57 | Județean, Lifestyle, Național

Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a organizat o a doua videoconferință esențială pentru gestionarea situațiilor de urgență, având în vedere avertizările meteorologice și hidrologice emise pentru zilele următoare. Întâlnirea a fost condusă de viceprim-ministrul și ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, și a reunit oficiali de vârf, inclusiv pe șeful DSU, dr. Raed Arafat, secretarul de stat Aneta Matei și prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Florea Constantin.

În cadrul videoconferinței, s-au discutat măsurile preventive și de intervenție implementate în județele sub incidența codului portocaliu, precum și acțiunile necesare pentru a răspunde eficient eventualelor situații de urgență. Fiecare județ a prezentat stadiul actual al măsurilor luate, incluzând dispunerea serviciului de permanență la nivelul primăriilor, realizarea unei evidențe a persoanelor vulnerabile și cu dizabilități care ar putea avea nevoie de sprijin, verificarea constantă a situației din teren și monitorizarea râurilor și zonelor potențial inundabile.

3dfae315 7f8f 44d2 a007 347e87550d50 - Vreme extremă în România! Autoritățile sunt în alertă

Ministrul Predoiu a subliniat importanța atenției sporite acordate avertizărilor hidrologice, insistând asupra menținerii legăturii continue cu unitățile administrativ-teritoriale și asigurarea funcționării stațiilor de comunicare. De asemenea, a fost abordată necesitatea implementării unor măsuri suplimentare pentru traseele turistice montane, în funcție de evoluția vremii.

331e3dd6 5158 4e29 b42e ff444bd0e15e - Vreme extremă în România! Autoritățile sunt în alertă

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat că, pentru județele aflate sub avertizare, capacitatea operațională va fi extinsă, incluzând prealertarea a două elicoptere echipate corespunzător. De asemenea, va fi menținută o legătură constantă prin videoconferință pentru a asigura o coordonare eficientă a intervențiilor.

CNCCI și grupele operative vor fi activate la nivelul inspectoratelor județene, pregătindu-se astfel pentru a răspunde rapid la eventualele situații de urgență.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de inundații. De asemenea, ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale în zilele următoare.

Foto: ISU Argeș/hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Intervenții nocturne ale salvamontiștilor argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Predoiu | Ministerul Afacerilor Interne | Raed Arafat

Ultimele articole