Vremea a făcut ravagii în Argeș: copaci căzuți, trafic îngreunat

de | 16.08.2024 15:21 | Eveniment, Importante, Județean

Informații noi

Din păcate, primele efecte ale codului galben de fenomene periculoase au început să apară. Pe DN 7, pe sensul de mers către Râmnicu Vâlcea, un copac a căzut pe carosabil, iar din acest motiv traficul se desfășoară cu greutate. La fața locului sunt prezenți pompierii și oamenii legii.

Un alt copac a fost doborât de vânt în comuna Coșești, pe strada Principală. La fața locului intervin pompierii pentru degajarea acestuia.

Și pe DJ 703I intervin pompierii pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil

Totodată, pompierii de la Detașamentul Câmpulung intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din comuna Mihăești, satul Furnicoși.

La Mioveni vântul a bătut cu putere, iar ploaia a fost torențială.

 

Mai mult decât atât, a dat și grindină, iar șoferii abia au putut înainta cu mașinile pe străzi.

31714dbe 561d 4297 9c51 9c88c0dd970e - Vremea a făcut ravagii în Argeș: copaci căzuți, trafic îngreunat

Pe parcursul zile de astăzi, pompierii argeșeni au mai intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în comuna Merișani, satul Vărzaru, dar și în comuna Izvoru, unde au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 1.000mp.

853dc648 8bee 4399 ab97 57316cc01ca6 - Vremea a făcut ravagii în Argeș: copaci căzuți, trafic îngreunat c23b2629 01ff 47e9 a46e e56b5f13abe4 - Vremea a făcut ravagii în Argeș: copaci căzuți, trafic îngreunat

Știrea inițială

Într-o singură zi am trecut de la caniculă la fenomene extreme. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare Cod galben de fenomene periculoase pentru județul Argeș, valabilă până la ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, pe raza județului nostru se vor semnala intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și averse torenţiale care vor acumula 15…20 l/mp.

Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Localitățile vizate de această atenționare sunt: Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Călinești, Băiculești, Pietroșani, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Merișani, Poienarii de Muscel, Budeasa, Dârmănești, Micești, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Vlădești, Bughea de Jos, Vulturești, Bughea de Sus, Davidești, Cotmeana, Boteni, Morărești, Beleți-Negrești, Mioarele, Hârtiești, Dobrești;

Pentru a evita evenimentele nedorite, pompierii recomandă următoarele măsuri preventive:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: 

Razie la Curtea de Argeș! Au fost date amenzi în valoare de 17.000 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare: