WhatsApp introduce o nouă funcție

de | 23.10.2024 17:33 | Național, Lifestyle

WhatsApp a anunțat marți o funcție revoluționară care va permite utilizatorilor să își salveze contactele direct în cadrul aplicației. Astfel, chiar dacă îți pierzi telefonul sau adaugi un nou dispozitiv la numărul tău principal, toate contactele vor fi stocate în siguranță în cloud-ul WhatsApp.

Până acum, aplicația se baza pe agenda telefonului pentru sincronizarea contactelor. Dacă o persoană nouă îți trimitea un mesaj pe WhatsApp și doreai să-i salvezi datele, acestea erau stocate local pe telefon.

Noua funcție, care urmează să fie lansată curând, le va permite utilizatorilor să stocheze contactele pe orice dispozitiv, inclusiv pe WhatsApp pentru web și Windows,  scrie techcrunch.com.

De asemenea, veți putea sincroniza contactele salvate în aplicație cu telefonul vostru, oferind mai multă flexibilitate în gestionarea acestora.

În 2023, WhatsApp a introdus posibilitatea de a folosi două conturi pe un singur dispozitiv, iar salvarea contactelor pentru un singur cont de WhatsApp poate fi utilă dacă vrei să separi contactele personale de cele profesionale. De asemenea, această opțiune este ideală dacă împarți dispozitivul cu alte persoane, păstrându-ți propriul set de contacte legat de numărul tău de telefon.

WhatsApp a dezvoltat un nou sistem de stocare criptat, numit Identity Proof Linked Storage (IPLS), care asigură salvarea contactelor în mod securizat. Când salvezi un contact, sistemul generează o cheie de criptare pe dispozitivul tău, iar recuperarea contactelor se face prin autentificarea identității dispozitivului principal.

În plus, aplicația colaborează cu Cloudflare pentru a verifica orice modificare a proprietăților criptografice din agenda utilizatorilor, astfel încât contactele să nu poată fi editate fără autorizare.

Meta, compania mamă a WhatsApp, a dezvăluit că tehnologia din spatele acestei funcții va face posibilă și salvarea contactelor pe baza numelui de utilizator, o funcție deja disponibilă la alte aplicații rivale precum Signal și Telegram.

„Numele de utilizator pe WhatsApp va adăuga un grad suplimentar de confidențialitate, permițând trimiterea de mesaje fără a partaja numărul de telefon,” a explicat compania într-o postare recentă pe blog, potrivit sursei citate

Foto descriptiv Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Avertismentul Gărzii de Mediu Argeș! Incendierea deșeurilor de „Focul lui Sumedru”, strict interzisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: