ZEUS SA – ţinta percheziţiilor DIICOT la Spitalul Judeţean şi la 7 primării

de | 31.05.2023 21:00 | Din ediția tipărită, Administrație, După subiect, Economic, Importante, Județean, Pitești, Rural, Știri

Abia reabilitat, omul de afaceri Grigore Dobre este din nou în vizorul anchetatorilor

4-facsimil Ancheta reabilitare dobre

Nu mai departe de săptămâna trecută vă anunțam că, după o lungă şi complicată perioadă din viața sa, care a inclus două dosare de corupție şi o condamnare de patru ani cu executare, omul de afaceri Grigore Dobre a reușit să se reabiliteze, instanța „curățându-i” practic cazierul. (VEZI ARTICOLUL AICI!) Exact când lucrurile păreau să se așeze pentru el, omul de afaceri argeșean s-a trezit în mijlocul unui nou scandal cu iz penal, firma Zeus SA fiind vizată de un val de percheziții ale procurorilor DIICOT, care a lovit săptămâna trecută şapte primării plus Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești.

 

Joi, 25 mai, angajaţii a şapte primării din Argeş precum şi cei ai Spitalului Judeţean au fost întâmpinaţi la primele ore ale dimineţii, când veneau la muncă, de mai multe echipe de judiciarişti însoţiţi de mascaţi şi jandarmi. Concomitent, oamenii legii descindeau şi la sediile a şase firme, aşa încât în scurt timp vestea că DIICOT desfăşoară percheziţii în nu mai puţin de 14 locaţii s-a răspândit rapid.

► Suspiciuni de delapidare, mită şi deturnarea licitaţiilor

Primele informaţii oficiale legate de scopul vizitei procurorilor şi a ofiţerilor DIICOT Piteşti au apărut undeva după prânz, atunci când instituţia a remis un comunicat de presă, conform căruia percheziţiile au fost efectuate de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești – SCFTSB (n.red. – Serviciului de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor).

Suspiciunile care planează asupra celor implicaţi în anchetă vizează, conform DIICOT:

  • » comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat;
  • » folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații;
  • » delapidare care a produs consecințe deosebit de grave;
  • » delapidare de către o persoană fizică ce exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, prevăzute de art. 175 alin. (2) din Codul penal, care a produs consecințe deosebit de grave;
  • » dare de mită;
  • » luare de mită;
  • » deturnarea licitațiilor publice.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2019, pe raza județului Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și al achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări «neprevăzute», recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.” – se arată în comunicatul DIICOT.

► Zeus SA – elementul comun al percheziţiilor de joia trecută

Cin’ să fie, cin’ să fie? – a fost întrebarea care a stat pe buzele tuturor pe parcursul zilei de joi. Misterul a început să se risipească în momentul în care în spaţiul public a apărut lista celor şapte primării vizate de percheziţiile DIICOT, şi anume: Budeasa, Bălileşti, Boteni, Cocu, Ciomăgeşti, Căldăraru şi Stâlpeni.

În urma unei analize a licitaţiilor publice derulate de cele şapte administraţii locale plus Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti în perioada menţionată, aveam să descoperim că elementul comun al procedurilor de atribuire aflate în atenţia procurorilor este compania argeşeană de construcţii Zeus SA.

Zeus SA este aceeași firmă care a fost implicată în două dintre cele mai mari scandaluri de corupție din Argeş: „Dosarul școlilor” – în urma căruia, în 2015, patronul de atunci al societății, Grigore Dobre, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare – şi „Dosarul Căteasca” – în care omul de afaceri a fost achitat.

5-lucrari spital

►SPITALUL JUDEŢEAN. Construcția noului corp – în vizorul DIICOT

La Spitalul Județean de Urgență Argeș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș care este și ordonator principal de credite, Zeus SA este implicată în construcția noului corp de clădire, în calitate de membru al asocierii care a câștigat licitația în anul 2019, asociere al cărei lider este Star Trading Impex (firmă controlată de către omul de afaceri Victor Marinescu) şi din care mai face parte şi Valah Construct Grup (societate manageriată de Cătălin Nicolau).

Star Trading şi Valah Construct sunt două dintre cele şase firme la care se face referire în comunicatul DIICOT cu privire la entităţile vizate de ridicarea de documente. Potrivit surselor noastre, în cursul percheziţiilor de joia trecută, anchetatorii au fost interesați exclusiv de contractul cu Spitalul Judeţean, solicitând reprezentanților celor două societăţi doar documentele din spatele acestei investiţii.

Contractul pentru construcţia noului corp al Spitalului Judeţean a fost semnat în decembrie 2019, iar startul lucrărilor propriu-zise s-a dat cu mare pompă şi alai pe 11 martie 2020. Asocierea câștigătoare şi-a adjudecat acest contract cu o ofertă de 38.145.201,46 lei (fără TVA), sumă majorată prin act adiţional la data de 3 iunie 2022 la 42.136.530,15, după intrarea în vigoare a Ordonanţei 47, care permitea ajustarea preţului la contractele de lucrări publice pe fondul creşterii costurilor cu materialele de construcţii şi al majorării salariilor muncitorilor din domeniu.

►STÂLPENI. „Mi-au luat toate documentele pe un cămin cultural”

La Stâlpeni, primarul şi subalternii săi au găsit doi anchetatori şi 6-7 mascaţi la uşă de dimineaţă.

Mi-au luat toate documentele pe un cămin cultural, investiţie făcută pe fonduri europene. Zeus SA a lucrat pe acest proiect, din ce am înţeles şi de la ceilalţi colegi din primăriile la care a fost DIICOT şi la ei tot lucrările cu Zeus i-au interesat. Mi-a luat toată documentaţia – cu contracte, cu licitaţie, absolut tot. Au luat-o, au sigilat-o, au făcut proces-verbal… Au stat aproape cinci ore” – ne povesteşte primarul Gabi Şerbănoiu.

Proiectul aflat în atenţia DIICOT este „Modernizare şi dotare cămin cultural Livezeni, în comuna Stâlpeni, judeţulArgeş”, contract în valoare de 2.761.971,08 lei (fără TVA), adjudecat pe 23 mai 2019 de Zeus SA în asociere cu Sega Proiect 2008 SRL, investiţia fiind finanţată prin PNDR.

Căminul Cultural este finalizat, l-am terminat anul trecut prin septembrie-octombrie. Atunci s-a făcut şi recepţia, din punctul meu de vedere nu sunt probleme în ceea ce priveşte plăţile pe acest proiect. De altfel, am avut control de la Uniunea Europeană, am avut control pe AFIR – totul e în regulă.

S-a făcut pe fonduri europene, dar am avut şi cheltuieli neeligibile plătite din bugetul local. Au fost ceva bani, pentru că trebuia să se facă în perioada de pandemie, când nu prea s-a lucrat, că erau restricţii, şi au fost întârzieri mari. Apoi a fost o perioadă de ploi, după aceea au apărut Legea 114 cu mărirea salariilor constructorilor şi Ordonanţa 47 cu ajustarea preţurilor la materialele de construcţii şi la mine mi s-a ridicat preţul, faţă de contractul iniţial, cu 3-4 miliarde lei vechi. Probabil că asta le-a sărit în ochi. Dar totul este cu documente în spate, eu chiar nu îmi fac niciun fel de griji.” – ne-a mai declarat primarul Gabi Şerbănoiu.

6-lucrari dispensar balilesti poienita

► BĂLILEŞTI. 10 contracte pentru Zeusul lui Dobre

La Bălileşti, în ultimii cinci ani, Zeus a semnat nu mai puţin de 10 contracte – 4 obţinute în urma unor licitaţii, 6 prin încredinţare directă – în valoare totală de aproximativ 63 milioane lei fără TVA, însă, potrivit primarului Victor-Cătălin Turturică, anchetatorii au fost interesaţi de trei dintre ele:

Au avut mandat de percheziţie şi au cerut actele pentru trei proiecte, cele de la cele două dispensare şi unul de la o grădiniţă. Proiectul de împrejmuire a grădiniţei şi dispensarul de la Poieniţa au fost finalizate şi le-am dat în folosinţă de 2-3 ani, iar celălalt dispensar, dispensarul mare, a fost preluat de CNI.”

Pentru proiectul „Construire grădiniţă cu program prelungit 50 copii în satul Bălileşti, comuna Bălileşti, judetul Argeş”, Zeus şi-a adjudecat contractul de lucrări în asociere cu Valah Construct Grup şi Proiect Infra 2005 SRL, într-o licitaţie în care a mai existat o a doua ofertă din partea AND Secom Intexim. Valoarea contractului a fost de 1.688.780,11 lei (fără TVA), la care s-au adăugat şi banii din alte două contracte în valoare de 79.500 lei, respectiv 29.445 (fără TVA) pentru dotări cu mobilier, saltele, lenjerie etc. pentru aceeaşi grădiniţă, precum şi suma de 118.326,77 lei aferenţi obiectivului „Lucrări de înlocuire, reparare şi amenajare exterioară la grădiniţa Bălileşti”.

Contractele pentru reabilitarea Dispensarului Poieniţa au fost atribuite direct, fără licitaţie, aceleiaşi Zeus SA: în ianuarie 2019, un contract de reabilitare a clădirii în valoare de 449.880 lei (fără TVA), iar în octombrie 2020, un altul pentru înlocuirea acoperişului dispensarului, în valoare de 139.000 lei (de asemenea fără TVA).

În ceea ce priveşte construirea dispensarului uman din satul Valea Mare, licitaţia a fost organizată tot de Primăria Bălileşti care în septembrie 2019 a atribuit contractul în valoare de 2.157.889,14 lei tot firmei Zeus SA, care a venit cu singura ofertă din licitaţie şi, evident, a şi câştigat. Între timp, Primăria a reuşit să obţină finanţare de la CNI pentru derularea acestui proiect, care nu a fost încă finalizat şi care, potrivit primarului Turturică, a ajuns la valoarea de 4 milioane lei!

►CĂLDĂRARU. Canalizare de peste 1 milion de euro lăsată baltă

La Primăria Căldăraru, procurorii DIICOT sunt interesaţi de proiectul „Extinderea sistemului de canalizare, etapa a II-a, şi realizare branşamente canalizare până la limita de proprietate, în comuna Căldăraru, județul Argeș”, lucrare adjudecată de Zeus SA la data de 30 martie 2020 pentru suma de 5.349.764,66 lei (fără TVA), în calitate de unic ofertant. Investiţia nici măcar nu a fost finalizată – după cum ne-a mărturisit primarul Alecu Buicea – deoarece pentru Cădăraru peste 1 milion de euro este o sumă mult prea mare pentru o investiţie ce nu  reprezintă o prioritate într-o comună care nu are nici drumuri asfaltate, nici alte utilităţi considerate de strictă necesitate.

Au fost interesaţi de cum s-a făcut o achiziţie la o canalizare din perioada când nu eram eu primar. S-au ridicat nişte documente. Lucrarea a fost executată de Zeus, s-a început din fonduri proprii, însă, primăria nemaiavând fonduri, nu am mai continuat-o. Eu când am venit am sistat lucrarea din cauză că nu mai aveam bani. Nu s-a făcut recepţie finală, nu s-a făcut nimic, iar plăţi s-au făcut doar pe ce s-a lucrat atunci în perioada aceea.

Am stopat lucrarea până ce voi găsi o sursă de finanţare, o am depusă pe CNI. Din ce ştiu, nu au fost nereguli la decontarea lucrărilor, de altfel lucrarea a fost verificată şi de Curtea de Conturi care nu a găsit nimic în neregulă. Anchetatorii s-au axat pe modul cum s-a făcut licitaţia şi cum s-a atribuit lucrarea – cel puţin aşa am înţeles eu din ce au căutat.”

► CIOMĂGEŞTI. „Au existat şi cheltuieli neprevăzute, normal că au fost!”

O echipă de judiciarişti a descins joi şi la Primăria Ciomăgeşti.

Au venit pentru o lucrare de alimentare cu apă, efectuată de firma Zeus. La noi nu e niciun fel de problemă. Au cerut toate actele legate de licitaţie. Lucrarea a fost finalizată. Au existat şi cheltuieli neprevăzute apărute pe parcursul contractului, normal că au fost, că am semnat de mult contractul” – ne-a declarat primarul Dumitru Diaconu.

Proiectul care a adus DIICOT-ul pe capul primarului Diaconu este „Sistem de alimentare cu apă în satele Ciomăgeşti, Fedeleşoiu şi Beculeşti, comuna Ciomăgeşti, judeţul Argeş”, investiţie finanţată prin PNDL 2. Potrivit anunţului din SICAP, lucrarea a fost adjudecată în aprilie 2019 de către o asociere condusă de Zeus SA, alături de firmele Valah Construct Grup şi Sega Proiect 2008, într-o licitaţie în care au mai participat şi alte trei asocieri. Valoarea iniţială a contractului a fost de 1.742.025 lei (fără TVA), iar ajustările de preţ ce au dus la plăţile majorate despre care ne-a vorbit edilul nu sunt menţionate pe site-ul licitaţiilor publice.

7-cocu_canalizare_2

► COCU. Curtea de Conturi dixit: plăţi nelegale de 57.000 lei pentru consultanţă

Procurorii DIICOT au solicitat Primăriei Cocu să li se pună la dispoziţie întreaga documentaţie aferentă contractului pentru execuţia obiectivului „Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Răchițele de Sus, Răchițele de Jos, Făcălețești și Cocu, comuna Cocu, județul Argeș”, semnat în data de 15 noiembrie 2018 cu Zeus SA, pentru suma de 5.914.188,94 lei. În acest proiect, firma controlată de familia Dobre a avut ca asociaţi pe Valah Construct Grup, dar şi pe VAS Construct Exclusiv, aflată în portofoliul omului de afaceri Petre Vişan.

Ne-a luat cumva prin surprindere descinderea oamenilor legii, dar asta este… Au fost doi judiciarişti şi vreo şapte jandarmi, au venit de dimineaţă de tot, pe la 7 jumate şi se întrebau la ce oră vin angajaţii. Au plecat pe la ora 2 şi ceva…

I-a interesat contractul de canalizare realizat de Zeus, atât. Au fost şi câteva acte adiţionale, pentru actualizări de preţuri. Nu au existat diferenţe de preţuri la materialele de construcţii, doar ajustări apărute pe fondul majorării salariilor muncitorilor din construcţii şi probabil ceva diferenţe la cantităţile de lucrări. Probabil, nu ştiu exact… Proiectul este gata, recepţia făcută, a fost verificat şi de Curtea de Conturi. Nu e nicio problemă pe el, absolut nicio problemă. Dacă cei de la Curtea de Conturi constatau vreo neregulă, ne imputau diferenţele de bani.”– a spus primarul Gheorghe Ţucă.

Legat de investiţia vizată de DIICOT, în urma auditului din 2021, pentru activitatea derulată în anii anteriori, raportul Curţii de Conturi menţiona plăţi nelegale de aproape 57.000 lei pentru servicii de consultanţă, mai exact faptul că aceleaşi servicii au fost plătite de două ori către două firme diferite.

„Au fost angajate nelegal credite bugetare în sumă de 56.898 lei din care au fost efectuate plăți nelegale în sumă de 56.879 lei, aferente contractului având ca obiect servicii de „Consultanță pentru canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Răchițele de Sus, Răchițele de jos, Făcălățești și Cocu, comuna Cocu, județul Argeș”.

Acestea au constat în decontarea unor servicii de consultanță/asistență care, în fapt, au făcut obiectul altor contracte încheiate de autoritatea contractantă cu diverși prestatori, anterior atribuirii acestui contract și care au fost onorate la plată și pentru care, totodată, entitatea auditată nu poate face dovada prestării cu documente justificative pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 14.317 lei.” – se arată în raportul Curţii de Conturi, care mai menţionează că, în timpul misiunii de audit financiar, abaterea constatată a fost integral remediată.

► BOTENI. Lucrări de 3 milioane de lei în centrul comunei

Primăria Boteni a fost la rândul ei vizată de percheziţiile DIICOT de săptămâna trecută. Primarul Vasile Leau nu a putut fi contactat pentru a ne oferi detalii despre vizita procurorilor, însă SICAP, site-ul achiziţiilor publice, ne-a confirmat bănuiala că, şi aici, anchetatorii au urmărit tot contractele firmei Zeus.

La Boteni, societatea controlată de familia Dobre a încheiat în ultimii ani 4 contracte: două prin licitaţie publică, celelalte două fiind achiziţii directe. Un prim contract, în valoare de 1.204.345,23 lei (fără TVA), pentru lucrări de execuţie la obiectivul „Extindere reţea canalizare ape uzate menajere în comuna Boteni, judeţulArgeş”, a fost atribuit prin licitaţie în iulie 2019 firmei Zeus SA, în defavoarea altor doi competitori: Building MEA şi Promek Tools.

În acelaşi an, în luna noiembrie, Zeus îşi mai însuşeşte o lucrare de 1.655.971,69 lei (fără TVA), pentru amenajarea centrului civic al comunei Boteni, de această dată fără emoţii, fiind singurul ofertant. Proiectul derulat inclusiv pe perioada pandemiei a fost la un moment dat întrerupt, cu sumele primite de la Consiliul Județean și alocări de la buget, conducerea administrației din Boteni reluând modernizarea centrului civic anul trecut.

Prin atribuire directă, Zeus a primit un contract în valoare de 263.283,35 lei (fără TVA) pentru lucrări de reparaţii generale şi de renovare la Școala Gimnazială „Petre Țuțea” precum şi un altul de 13.000 lei pentru amenajarea unui adăpost pentru situaţii de urgenţă.

► BUDEASA. Contracte cu CNI pentru o altă firmă a familiei Dobre

La Budeasa, situaţia diferă de cea existentă la celelalte şase primării vizate de ancheta DIICOT. Şi asta, pentru că cele două proiecte de care au fost interesaţi procurorii sunt derulate în comuna argeşeană prin Compania Naţională de Investiţii, instituţie care de altfel a şi organizat licitaţiile. Este vorba despre o sală de sport şi un cămin cultural.

Mai mult decât atât, spre deosebire de proiectele din celelalte comune, la Budeasa contractele ce au stârnit suspiciuni nu au fost câştigate de către Zeus SA, ci de către Best Construct Grup SRL, societate cu acţionariat identic cu cel de la Zeus, respectiv Mihaela Dobre, soţia omului de afaceri Grigore Dobre, şi Ioan Vlad Dobre. De altfel, potrivit unor surse de pe piaţa construcţiilor, în ultima perioadă, familia Dobre derulează tot mai des businessuri pe această firmă.

Best Construct Grup, în asociere cu Transcom Caraiman şi cu Zeus în calitate de terţ susţinător, şi-a adjudecat ambele proiecte derulate de CNI la Budeasa. Mai întâi, trioul de succes a ieşit învingător din confruntarea pentru construirea Centrului Cultural din satul Găleşeşti, de unde s-a ales cu un contract în valoare de 5.257.700,63 lei (fără TVA), semnat în luna mai 2019. Proiectul s-a lungit în pandemie, fiind necesară o prelungire a contractului, dar şi o majorare a valorii acestuia cu aproximativ 300.000 de lei, astfel încât anul trecut acesta ajunsese la valoare de 5.562.800,03 lei.

În octombrie 2019, acelaşi holding de firme semnează un nou contract cu CNI pentru construcţia unei săli de sport la Budeasa, pentru suma de 5.760.418,47 lei (fără TVA), într-o procedură pentru care au concurat nu mai puţin de opt asocieri. Ulterior, din 2022 şi până în prezent, s-au operat două prelungiri ale termenului de finalizare şi trei modificări de preţ, ultima la începutul lunii aprilie a acestui an, când a ajuns la 6.685.697,40 lei, cu aproape un milion de lei mai mult decât preţul cu care s-a câştigat licitaţia.

► Parteneriat de succes cu firma unui deputat PSD

Dar cine este asociatul lui Dobre din businessurile cu CNI? Transcom Caraiman îl avea în 2014 ca unic asociat pe Emil Albotă, fost lider al UNPR Olt şi în prezent deputat PSD, după ce a fost adus în partid de Paul Stănescu. Despre deputatul social-democrat se spune că ar controla în continuare din umbră Transcom Caraiman, pe care a cedat-o în acte mamei sale, Violeta Albotă.

Parteneriatul de business Zeus-Transcom Caraiman se regăseşte şi în alte proiecte derulate de CNI în Argeş, mai exact la Piteşti. Vorbim despre proiectul construcţiei sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Adrian Păunescu”, precum şi cel de al sălii de la Şcoala „Tudor Arghezi”, ambele finalizate anul trecut. Acesta din urmă a fost adjudecat în decembrie 2020 pentru suma de 1.920.149,46 lei (fără TVA), iar anul trecut a fost majorat de trei ori în mai puţin de o săptămână, ajungând la 2.094.331,60 lei, concomitent cu prelungirea termenului de finalizare.

Întârzierea cu care Zeus şi Transcom Caraiman au realizat lucrările la sala de sport de la fosta Şcoală Nr. 7 din Piteşti le-a adus celor două firme – potrivit arenaconstruct.ro – un certificat negativ din partea CNI, referitor la îndeplinirea obligațiilor contractuale.

► Va urma…

După percheziţii, joi, 25 mai, au fost conduse la audieri patru persoane – conform comunicatului DIICOT. Potrivit surselor „Ancheta”, doi dintre cei invitaţi de procurori să răspundă unor întrebări legate de contractele pentru care s-au ridicat documente ar fi angajaţi ai firmei Zeus, asupra identităţii celorlalţi audiaţi planând încă misterul. Ancheta DIICOT este departe de a fi finalizată, rămânând de văzut cum vor evolua cercetările şi, mai ales, unde vor duce!

8-antonia diaconu

Aceasta este a doua mare lovitură pe care DIICOT Piteşti o dă de când la conducerea serviciului teritorial a venit procurorul Antonia Diaconu, căreia săptămâna aceasta CSM urmează să îi prelungească pentru încă şase luni mandatul de procuror-şef. Recent, DIICOT Piteşti a coordonat 33 de percheziţii într-un dosar complex care vizează gestionarea deşeurilor în Argeş, activitate de care este responsabilă ADI Servsal, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş. Se anunţă o vară fierbinte!

  • Zeus SA, firma înfiinţată şi condusă oficial de Grigore Dobre până la momentul arestării în dosarul şcolilor, este în prezent administrată de Mihaela Dobre, Gheorghe Marica şi Ionuţ Guloiu. Firma are doi asociaţi – pe soţia omului de afaceri, Mihaela Dobre (66%) şi pe Ioan-Vlad Dobre (34%), pe care îl putem descrie ca fiind rudă apropiată a lui Grigore Dobre, cu care este asociat pe Ferma Floru, din judeţul Olt. Societatea a raportat în perioada 2019-2021 afaceri totale de peste 114 milioane lei.
  • Best Construct Grup SRL a fost, de asemenea, înfiinţată de Grigore Dobre, care a cooptat-o în societate pe Mihaela Dobre în 2008, pe vremea când cei doi nu erau căsătoriţi încă. Ulterior, Grigore Dobre a cedat acţiunile sale soţiei, iar în prezent acţionariatul este identic cu cel de la Zeus SA, şi în această firmă Mihaela Dobre fiind administrator. Dacă în 2019 avea afaceri de doar 2,7 milioane lei, în 2021 aceasta se triplase, ajungând la 8,2 milioane.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole