De Ziua Mondială de Conștientizare Duchenne. Clădirea Primăriei Pitești, iluminată în roșu

de | 05.09.2024 17:02 | Pitești, Lifestyle

Primăria Municipiului Pitești se alătură Asociației „Parent Project” – Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară în campania de sensibilizare globală cu privire la Distrofia Musculară Duchenne, prin iluminarea clădirii instituției în roșu, sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 20:00, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu boala Duchenne, din România și din întreaga lume.

Astfel, potrivit informării administrației locale din Pitești, tema specială a Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne din 2024 este „Înalță-ți vocea pentru Duchenne”, militând pentru crearea unei societăți care oferă șanse egale pentru toți. Documentarul cu aceeași tematică, ce urmează a fi lansat în data de 7 septembrie, prezintă poveștile oamenilor din întreaga lume care se confruntă cu DMD și modul în care ei își înalță vocile pentru a trăi cea mai bună viață posibilă.

”Unul din 5000 de băieți nou-născuți în lume este afectat de Distrofia Musculară Duchenne (DMD), iar familiile celor peste 250.000 de pacienți la nivel global s-au reunit în organizații care fac eforturi, în țările lor, pentru a le garanta acces la îngrijire, pentru finanțarea studiilor de cercetare și pentru educarea pacienților și a familiilor lor. Asociația Parent Project România – Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară (APP Ro) organizează, la nivel național, acțiuni și evenimente menite să îmbunătățească strandardele de îngrijire și tratament pentru pacienții români cu DMD, creșterea speranței de viață și găsirea unor soluții care să dea șanse reale de integrare tinerilor din comunitatea DMD”, potrivit sursei citate. Pentru mai multe informații despre Distrofia Musculară Duchenne, vă rugăm să vizitați worldduchenne.org și worldduchenneday.org https://www.youtube.com/watch?v=0WwbeC-25HA.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă a semnat contractul pentru modernizarea DJ 659, unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole