Ziua Naţională a Învăţătorului: mâine va fi zi liberă pentru elevi și cadre didactice

de | 04.06.2024 13:27 | Național, Lifestyle

Mâine, 5 iunie 2024, elevii și profesorii se vor bucură de o nouă zi liberă, cu prilejul Zilei Naționale a Învățătorului. Ziua nu va fi recuperată.

Potrivit edupedu.ro, decizia a fost luată după marea grevă a profesorilor și este pentru prima dată când ziua de 5 iunie este zi liberă în întreaga țară.

Este în premieră la nivel național. În 2024, în întreaga țară, ziua de 5 iunie este zi liberă. Până anul trecut, singurul inspectorat care a luat în considerare ziua de 5 iunie ca zi liberă cred că a fost Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), iar în rest era o zi în care se desfășurau activități specifice, altele decât cele de predare”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, pentru Edupedu.ro.

Sărbătorită, în fiecare an, pe cinci iunie, Ziua Învăţătorului a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Când intră elevii în vacanţa de vară în 2024?

Structura anului școlar 2023-2024 a fost împărțită pe 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare.

Ultima zi de cursuri din acest an școlar este 21 iunie. Vacanța de vară începe pe 22 iunie și se încheie pe 8 septembrie 2024.

Excepție fac elevii din anii terminali, care vor încheia cursurile mai repede ca ceilalți.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima probă scrisă de BAC 2024 pe 1 iulie.

Sursă foto: monitorulcj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vești bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole