Ziua Pompierilor din România. ”Le transmitem cele mai sincere mulțumiri și aprecieri pentru curajul și devotamentul de zi de zi!”

de | 13.09.2024 08:36 | Pitești, Lifestyle

Ziua de 13 septembrie a fost legal oficializată, ca Ziua Pompierilor din România, după război, fiind prevăzută prin Legea 121/1996 privind funcționarea Corpului Pompierilor Militari, dar și prin Hotărârea Guvernului  1490/2004 pentru aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Inspectoratului general pentru situații de Urgență. Cu această ocazie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a postat un mesaj de mulțumire, respect și admirație.

Anul acesta se împlinesc 176 de ani, de la data de 13 septembrie 1848, când bravi pompieri împreună cu militarii din mai multe unități au încheiat victorioși prima bătălie din istoria modernă a țărilor române, în lupta din Dealul Spirii, de la București.

”Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, le transmitem cele mai sincere mulțumiri și aprecieri pentru curajul și devotamentul de zi de zi!

Fiecare intervenție, fiecare misiune dusă la bun sfârșit, este și un test al profesionalismului.

La mulți ani, le dorim sănătate, putere și succes în tot ceea ce fac!

Respect și admirație!”, a fost mesajul postat de primarul Cristian Gentea.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai multe străzi din Pitești rămân azi fără curent

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cristian Gentea

Ultimele articole