10 milioane euro disponibile pentru constructorii argeşeni pe piaţa licitaţiilor publice

de | 22.03.2023 07:42 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Județean, Rural

Administraţiile locale din Argeş au lansat noi licitaţii pentru realizarea unor investiţii care vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii locale. Cele mai importante proiecte puse la bătaie în ultimele două săptămâni pentru constructori totalizează peste 10 milioane euro cu tot cu TVA.

Cămin cultural de 4 milioane euro la Rucăr

Peste 18 milioane lei (fără TVA) pune la bătaie Primăria Rucăr pentru construirea unui nou cămin cultural în comună. Noul cămin cultural cu regim de înălţime D+P va avea o sală de spectacole de aproximativ 300 de locuri, precum şi o mică bibliotecă. Proiectul a stârnit orgoliile aleşilor rucăreni, care au sucit-o pe arhitectă până ce aceasta le-a conceput un cămin cultural mai pe gustul lor de „specialişti”, fără a le satisface însă dorinţa de a putea folosi sala de spectacole şi pentru nunţi, botezuri şi cumetrii.

Într-un final, construcţia acestui edificiu va începe în curând, imediat ce procedurile de atribuire, lansate săptămâna trecută, vor fi finalizate. Ofertele se depun până luni, 3 aprilie, câştigătoare urmând să fie desemnată firma care va propune preţul cel mai scăzut. Detalii despre licitaţie – AICI!

16 km de canalizare la Bârla

În comuna Bârla, autorităţile locale investesc masiv în modernizarea infrastructurii de utilităţi, demarând un amplu proiect de extindere a reţelei de canalizare menajeră în satele Şelăreasca, Cioceşti, Mîndra, Malu, Bârla şi Mozăceni Vale. În cadrul acestei investiţii se vor realiza 16,5 km de conducte colectoare, 411 cămine de canalizare, 700 de racorduri la gospodăriile de pe traseul conductelor, precum şi 7 staţii de pompare apă uzată şi 1689 m conducte de refulare. Valoarea estimată a acestui proiect de peste 11,8 milioane lei (fără TVA), criteriul de atribuire vizează preţul cel mai mic, constructorii putându-se înscrie până pe 3 aprilie. Detalii despre licitaţie – AICI!

4 străzi asfaltate la Popeşti

În comuna Popeşti, aflată în extremitatea sudică a judeţului, la graniţa cu Teleormanul, anul acesta primăria intenţionează să asfalteze patru străzi, în lungime totală de 2287 m: str. Afinului” din satul Palanga, str. Canalului tronson I + tronson II din satul Popeşti,  str. Antenelor din satul Slobozia şi str. Biserica Veche din satul Purcăreni. Cele 4 milioane de lei necesare realizării acestei investiţii vor veni de la Guvern, prin Programul Naţional „Anghel Saligny”. Ultima zi a lunii martie este şi ultima zi în care firmele interesate pot depune oferte, preţul oferit fiind singurul criteriu de atribuire. Detalii despre licitaţie – AICI!

5,6 km de drumuri locale modernizate la Drăganu

Constructorii interesaţi de contractul estimat la 7,5 milioane lei (fără TVA) scos la licitaţie de Primăria Drăganu pentru asfaltarea a circa 5,6 km de drumuri de interes local mai au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi pregăti dosarele de participare, termenul limită fiind 27 martie. La Drăganu, autorităţile au în plan asfaltarea a nouă străzi: Andreești, Certelia, Valea Podului, Zăvoi-Nuci, Fântânii, Găvănești, Obedele, Valea Mare şi Băcești. De această dată, preţul oferit va conta în stabilirea câştigătorului licitaţiei în proporţie de 80%, în vreme ce perioada de garanţie suplimentară reprezintă 5% din punctaj, iar 15% corespund experienţiei echipei de specialişti cooptaţi în proiect. Detalii despre licitaţie – AICI!

Căminul cultural din Oarja va fi reabilitat

Dacă Rucărul investeşte 4 milioane euro pentru un cămin cultural nou, la Oarja se reabilitează cel vechi, evident pe bani mult mai puţini, mai exact 935.123,68 lei (fără TVA). Firma care îşi va adjudeca contractul scos la licitaţie la începutul săptămânii trecute va reabilita şi eficientiza energetic prin termoizolarea, modernizarea și dotarea clădirii şi va aduce construcția într-o stare ce respectă normativele în vigoare privind rezistența, stabilitatea, securitatea la incendiu, igiena, protecția mediului și protecția împotriva zgomotului. Termen limită pentru depunerea ofertelor – 30 martie. Detalii despre licitaţie – AICI!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Află ce investiţii se vor realiza în 2023 în comuna Coşeşti!

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bârla | Drăganu | Oarja | Popeşti | Programul Naţional „Anghel Saligny” | Rucăr

Ultimele articole