10 procurori se bat pentru 3 posturi la concursul de promovare la parchetele din Argeş

de | 30.05.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle, Pitești

Consiliul Superior al Magistraturii, cu sprijinul Institutului Naţional al Magistraturii, a lansat recent un concurs de promovare efectivă a procurorilor în funcţii de execuţie. În întreaga ţară, au fost puse la bătaie 139 de posturi – 10 la Parchetul General, 14 la parchetele de pe lângă curţile de apel, unu la Parchetul Militar şi cele mai multe la parchetele de pe lângă tribunale, respectiv 114. În Argeş, sunt disponibile doar trei posturi – unu la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi două posturi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cinci procurori pe un loc la cel mai important parchet din județ

Pentru postul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti s-au înscris la concurs cinci candidaţi, care activează în prezent la parchete din Argeş, Vâlcea şi Olt: Constantin Florin Chiţu şi Filofteia Prodănoiu (PT Argeş), Cosmin Puiulescu (PJ Piteşti, delegat în prezent la Topoloveni), Ramona Măndică (PT Vâlcea) şi Marian Sergiu Niţu (PT Olt).

Tot cinci candidaţi concurează şi pentru cele două posturi de procurori la Parchetul Argeş, doar doi fiind din Argeş, respectiv Marilena Dumitrescu şi Denisa Onişoară de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, în vreme ce restul competitorilor sunt de la parchete din Vâlcea şi Braşov.

Următoarea etapă de selecţie constă în evaluarea activităţii şi a conduitei candidatului în ultimii trei ani de activitate, urmând să fie analizate dosarele instrumentate de către candidaţi în această perioadă. Rezultatele finale vor fi aflate abia pe 20 septembrie.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O procuroare din Piteşti îi va ancheta pe magistraţii cercetaţi penal

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole