11 iulie – Ziua Inspecției Muncii

de | 08.07.2024 15:41 | Județean, Administrație

 În fiecare an, la data de 11 iulie se sărbătorește ziua Inspecției Muncii.

„În acest an celebrăm 25 de ani de activitate”, informează reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Aceștia explică că Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale, în sfera relaţiilor de muncă precum şi cea a securităţii şi sănătăţii în muncă, se impune ca un organ administrativ de control indiscutabil necesar iar în acest sfert de veac, Inspecția Muncii a devenit un pilon esențial, îndeplinind cu seriozitate misiunea pe care o are pe piața muncii, aceea de control în vederea aplicării corecte și unitare a legislației specifice și de prevenire a încălcării acesteia, fiind implicată în mod constant în procesul de promovare a bunelor practici și de îmbunătățire  a cadrului legislativ din domeniul de competență.

inspecția muncii ITM Argeș

„Acest moment de aniversare reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra progresului realizat, prin acțiunile întreprinse, și de a îmbunătăți metodele de lucru pentru a răspunde nevoilor actuale ale pieței muncii,  pornind de la premisa că atât angajatorii cât și agajații au obligația de a cunoaște reglementările legislative din domeniul muncii. Accentul se va pune pe conștientizarea efectului negativ pe care-l poate genera munca nedeclarată, precum și prejudiciile ce pot deriva din această practică, importanța respectării normelor de securitate și sănătate la locul de muncă, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta un rezultat satisfăcător și implicit sănătatea și integritatea fizică a salariaților.”, mai transmite ITM Argeș.

De precizat faptul că inspectoratul colaborează cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, cu alte inspecţii de specialitate ale statului, cu organizaţii neguvernamentale, cu partenerii sociali şi cu mass-media, în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin.

inspecția muncii ITM Argeș

La ceas aniversar ITM Argeș organizează în data de 11 iulie „Ziua porților deschise”.

„Întrucât, în 11 iulie 2024 aniversăm 25 de ani de când acționăm pentru o muncă sigură și decentă, marcăm acest eveniment prin organizarea, în această dată, a « Zilei porţilor deschise » la sediul I.T.M. Argeş, zi în care angajatorii şi salariaţii vor beneficia, din partea inspectorilor de muncă, de informare şi îndrumare.”

De asemenea, în această zi, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Argeş vor întreprinde acțiuni de informare și la sediile  angajatorilor de pe raza județului.

„LA MULȚI ANI INSPECȚIA MUNCII!

LA MULȚI ANI I.T.M. ARGEȘ!”

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

16 studenți în practică la Jandarmeria Argeș timp de 4 săptămâni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole