AZI. 149 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

de | 24.05.2024 10:39 | Național, Politic

Partidul Național Liberal aniversează astăzi 149 de ani de la înființare.
„Partidul Național Liberal împlinește astăzi 149 de ani. În aproape un veac și jumătate, PNL a fost prezent și activ la toate evenimentele importante în care s-a construit România pe care o știm astăzi. Liberalii au fost motorul politic care a demarat sau a deblocat momente de cotitură pentru istoria noastră: independența, Marea Unire, reformele agricole, economice sau educaționale.
Istoria României din acești ultimi 149 de ani s-a scris simultan cu cea a partidului nostru. Încă din perioada cluburilor politice care au precedat fondarea PNL, de câte ori țara a avut un premier liberal, au fost înregistrate evoluții economice sau reforme structurale. În perioada ilegalității impuse de regimul comunist, fruntașii liberali au suferit și au murit alături de românii aruncați în închisori.
Renașterea țării după Revoluția din decembrie 1989 a marcat și revenirea în viața politică a Partidului Național Liberal.
Suntem și astăzi la fel de aproape de români și la fel de fermi în a apăra interesele României. La mulți ani, liberali! La mulți ani, PNL!”, a transmis Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, citat de senatorul Dănuț Bica. 
Foto: Facebook Bica Danut
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole