15 – 16 septembrie 2023. PITEȘTI SCIENCE FESTIVAL, în Piața Primăriei

de | 07.09.2023 18:25 | Județean, Lifestyle

Sâmbătă, 16 septembrie, în Piața Primăriei din Pitești se va desfășura, între orele 11:00 și 17:00, a patra ediție a Târgului de Științe ”Pitești Science Festival”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești. În urma succesului de anul trecut și a numărului mare de participanți, Romanian Science Festival (RSF) revine în județul Argeș cu cea mai mare ediție de până acum, oferind din nou experimente științifice, artă și distracție, transmite administrația locală din Pitești.

Un număr record de voluntari s-au înscris la ediția din acest an – 800 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dar și 75 de mentori locali din rândul profesorilor – care va avea loc între 13 și 16 septembrie, incluzând în program, pe lângă cele trei orașe deja prezente – Pitești, Mioveni, Câmpulung Muscel – și localitatea Rucăr. În Pitești, festivalul va fi prezent timp de două zile, 15-16 septembrie, prima dintre ele fiind dedicată prezentărilor desfășurate de către mentori în școli și licee.

Dialogul dintre știință și artă

Festivalul va aduce o inițiativă inedită în cadrul programului – dialogul dintre știință și artă, având 3 mentori reprezentând artele vizuale și muzica, coordonatori ai unui grup de 50 de voluntari elevi. Astfel, festivalul susține interdisciplinaritatea și diversitatea în procesul de învățare, aducând publicului – atât din mediul urban, cât și din cel rural – o perspectivă nouă, diversă și creativă asupra științelor și a practicalității acestora, prin cele 350 de experimente științifice prezentate.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația științelor din România prin metode non-formale, prin implicarea diasporei academice. Evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând astfel parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.

La evenimentele Romanian Science Festival din județul Argeș vor participa în total 26  mentori RSF, cercetători și profesioniști din diferite domenii STEAM, veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.

Sursă foto: Facebook Romanian Science Festival.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi cărți funciare deschise gratuit pentru aproape 5 milioane de hectare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole