Ordonanța privind testul antidrog pentru șoferi a fost modificată!

de | 11.07.2024 15:50 | Eveniment, Național

Vești noi pentru șoferi! A fost modificată ordonanța de urgenţă privind siguranţa rutieră în privința testelor antidrog.

Anunțatul a fost făcut de ministrul de Interne Cătălin Predoiu la finalul ședinței de guvern de astăzi, 11 iulie.

„În primul rând, (ordonanța) instituie un termen de 72 de ore în care instituțiile de medicină legală trebuie să elibereze analizele toxicologice prin care să evidențieze prezența sau nu a alcoolului și substanțelor interzise în sângele persoanelor care au fost testate pozitiv cu drug test sau care au refuzat testarea. A doua modificare importantă este că la expirarea termenului de 72 de ore, în care în care rezultatul nu sosește de la laborator, persoanei respective i se restituie permisul.  Există și o a treia modificre importantă, care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituțiile de medicină legală”, a transmis ministrul Cătălin Predoiu.

Precizăm faptul că ministrul Marcel Ciolacu a transmis astăzi la începutul şedinţei de Guvern faptul că se va modifica ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Acesta a făcut referire în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală.

Marcel Ciolacu a mai adăugat că măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

„Aşa cum am anunţat, modificăm ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră, mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să îi pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Șoferul inconștient care făcea drifturi într-un giratoriu din Pitești a fost identificat de polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Predoiu | Marcel Ciolacu

Ultimele articole