Construcții! Companiile desemnate ca fiind cele mai puternice din Argeș!

de | 22.11.2023 16:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Balul Ancheta a prilejuit, ca în fiecare an, lansarea „Catalogului celor mai puternici oameni din Argeș – ediția 2023”. Catalogul reunește personalități din toate domeniile fundamentale de activitate din județ și oferă oportunitatea ca aceste personalități să nominalizeze liderii anului, din sistemul de business și sistemul public. În cazul mediului de afaceri, nominalizările merg către patru sectoare diferite: producție, construcții, servicii și retail. Ca urmare a nominalizărilor primite, clasamentul anului 2023 aduce următorii câștigători:

MEDIUL DE BUSINESS – COMPANIILE PUTERNICE ALE ARGEȘULUI 2023

► CONSTRUCȚII

LOCUL I – SORIN ȘI VIRGIL DUMITRU  şi  CĂTĂLIN SPĂTARU  (15 NOMINALIZĂRI)

SORIN ȘI VIRGIL DUMITRU – COMESAD RO

Sorin şi Virgil Dumitru formează o echipă managerială a cărei eficienţă s-a concretizat în stabilitatea şi profitabilitatea grupului de firme Comesad. Un veritabil brand al Argeşului, Comesad a marcat anul acesta trei decenii de activitate, 30 de ani în care Comesad Ro, cea mai importantă componentă a holdingului, a devenit una dintre cele mai puternice companii de construcţii-montaj în domeniul industriei petroliere din regiune și din România.

Compania Comesad a reușit să-și consolideze în timp poziția pe piață, având drept clienți şi parteneri de business câteva din cele mai mari companii din România. Portofoliul Comesad Ro include lucrări de referinţă, mare parte din conductele prin care se transportă ţiţeiul şi gazul OMV Petrom fiind realizate de compania argeşeană, care a participat, de asemenea, şi la construcţia gazoductului BRUA, care traversează patru state europene.

***

CĂTĂLIN SPĂTARU – GENERAL TRUST

Cătălin Spătaru – unul dintre cei mai puternici investitori din construcții, atât în Argeș, cât și în România – dovedește că a fi antreprenor înseamnă mai mult decât a deschide o afacere. Înseamnă încrederea în forțele proprii, disciplina și deschiderea către obiective curajoase.

General Trust Argeş, compania controlată de către omul de afaceri Cătălin Spătaru, a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, apropiindu-se de pragul de 200 de milioane lei. Având în derulare mai multe contracte importante, atât pentru modernizarea de drumuri, cât şi pentru întreţinerea curentă a infrastructurii de drumuri naţionale şi autostrăzi, General Trust Argeş a raportat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 197,5 milioane lei şi un profit net de peste 15 milioane lei.

***

LOCUL II

MARIAN CAZACU – TBM GRUP (8 NOMINALIZĂRI)

De la idee la proiect și de la vis la realitate, omul de afaceri Marian Cazacu a dovedit – prin grupul de firme construit sub brandul TBM – că o afacere județeană poate dobândi dimensiune națională.

Axat pe implementarea soluțiilor inteligente în construcții – fie că vorbim despre hale metalice, showroomuri, depozite, case modulare sau rețele de iluminat LED – grupul TBM s-a impus pe această piață provocatoare și dinamică drept unul dintre cei mai puternici parteneri ai unor mari companii naționale. Cel mai important dintre proiectele recente ale grupului prinde deja contur la marginea capitalei: un uriaș parc industrial multifuncțional de 120.000 mp, din care primii 30.000 mp sunt deja finalizați.

***

LOCUL III

VICTOR MARINESCU şi MANAGEMENTUL CDM COMASTRAD (7 NOMINALIZĂRI)

VICTOR MARINESCU – STAR TRADING

Curajul de a investi şi abilitatea de a vedea oportunitățile, precum și o personalitate puternică, orientată spre succes – sunt atributele pe care antreprenorul Victor Marinescu le-a valorificat cu eficiență, punându-şi amprenta asupra unora dintre cele mai importante proiecte de business din județ.

A pus bazele Star Trading, devenită una dintre cele mai puternice firme de construcții din Argeș. A bifat în portofoliul său de business o unitate de producție uriașă pentru prefabricate, care a devenit în timp record principalul furnizor de grinzi pentru constructorii de drumuri şi autostrăzi din regiune. De asemenea, Victor Marinescu este artizanul unora dintre cele mai mari investiții imobiliare din Pitești.

MANAGEMENTUL CDM COMASTRAD (Marin Meculescu, Alexandru Meculescu, Daniel Grigorescu)

Consacrată sub denumirea Comesad Drumuri și rebranduită CDM Comastrad continuă tradiția lucrărilor de calitate în construcția de drumuri și poduri. Compania este coordonată de un trio managerial care îmbină în cel mai eficient mod posibil experiența inginerului Marin Meculescu cu viziunea și elanul tinerilor Alexandru Meculescu și Daniel Grigorescu.

Având o echipă de aproximativ 200 de profesionişti în domeniul construcţiilor, CDM Comastrad a bifat în portofoliul său şi anul acesta lucrări importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole