20 de pompieri români pleacă mâine în Corsica pentru a lupta cu incendiile de vegetație

de | 14.08.2023 21:48 | Știri, Administrație, Național

Două aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române vor transporta 20 de pompieri români şi trei autospeciale în insula Corsica, Franţa, pentru o misiune de stingere a incendiilor de pădure, au anunţat în această seară cei de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

20 de pompieri, două microbuze şi un autoturism de teren

”Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unei misiuni de transport aerian pentru două aeronave – de tip C 130 Hercules şi C 27 J Spartan – din dotarea Forțelor Aeriene Române, marți, 15 august, care vor decola în jurul orei 8.00 cu destinația Bastia Poretta, insula Corsica, Franța.

Aeronavele vor transporta 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi trei autospeciale (două microbuze şi un autoturism de teren), care vor executa o misiune de stingere a incendiilor de pădure în regiunea menționată”, arată cei de la MApN în comunicatul publicat.

Solicitarea de executare a misiunii a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Specialiști din cadrul IGSU acționează în Franța ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile franceze prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Forțele Aeriene Române

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un elicopter și o navă militară inspectează litoralul românesc, după explozia de la Costinești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MApN

Ultimele articole