21 mai – Sfinții Împărați Constantin și Elena

de | 21.05.2023 09:30 | Anunțuri, Județean, Lifestyle, Pitești

Doi dintre cei mai iubiți sfinți ai lumii creștine ortodoxe sunt sărbătoriți anual, în ziua de 21 mai, iar Piteștiul se bucură să fie unul dintre orașele care îi cinstesc în mod deosebit, ca patroni spirituali: Sfinții Împărați Constantin și Elena!
Cunoscut drept eliberatorul creștinilor de sub asuprirea stăpânirilor păgâne, Sfântul Împărat Constantin cel Mare este și cel care a instituit ziua de duminică drept zi de odihnă, în Imperiul Roman, încă din anul 321. Mama sa, Sfânta Împărăteasă Elena, a sprijinit ridicarea multor lăcașuri de cult importante și a fost cea care a reușit să găsească și să redea lumii creștine Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul neamului omenesc.
La mulți ani celor ce astăzi își serbează onomastica: Elena, Constantin, Constanța, Costin și alte nume derivate!
La mulți ani tuturor piteștenilor, sub ocrotirea Sfinților Împărați Constantin și Elena!”, transmit reprezentanții Primăriei Pitești. 
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești