22 Mai, testări în două localități argeșene în cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin

de | 16.05.2023 11:27 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Prefectul Radu Perianu anunță faptul că în data de 22 mai, în două localități din Argeș se vor efectua testări în cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin.

Prima localitate în care va ajunge Unitatea Mobilă de Screening în ziua de 22 Mai este Coșești.

Toate argeșencele care doresc acest lucru, pot beneficia de testare în prima parte a zilei.

Iată care sunt condițiile:

  • testarea HPV, femei cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani
  • testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani.

Important de precizat este că de aceste analize pot beneficia și femei care nu au domiciliul în Coșești. Tot ce trebuie făcut este ca persoanele interesate să se prezinte la Primăria Coșești până la amiază.

A doua localitate argeșeană în care va ajunge Unitatea Mobilă de Screening este Dârmănești. Aceasta va fi amplasată la Primărie iar de la ora 14:00,  vor putea fi făcute testări.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0765755466.

Reamintim faptul că Instituția Prefectului Argeș este partener în proiectul SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole