29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război – Ce spune argeșeanul care a participat la misiuni de război în  Kosovo şi Afganistan

de | 29.04.2023 11:23 | Știri, Județean, Lifestyle

Astăzi, 29 aprilie, este sărbătorită Ziua Veteranilor de Război.

veterani razboi

În această zi, toată aprecierea și recunoștința noastră trebuie să se îndreapte către cei care au pus dragostea față de țară mai presus de ei înșiși.

Sacrificiile veteranilor de război și militarilor veterani din teatrele de operații, sunt printre cele mai nobile manifestări de onoare și devotament față de națiune.

În acest context, ISU Argeș a transmis un mesaj în mediul online în care transmit aprecierea și recunoștința lor față de toți veteranii de război și îl prezintă pe , lt.col. Poștaliu Marius Sorin. Acesta a participat la misiunile de război din Kosovo şi Afganistan care spune că viața întreagă ți se resetează în momentul când auzi primul șuierat de proiectil sau schije.

veterani razboi

Foto: ISU Argeș

 

Colegul nostru, lt.col. Poștaliu Marius Sorin, se regăsește printre cei care cunosc  cel mai bine acest lucru, participând  în perioadele septembrie 2003 – aprilie 2004 și iulie 2005 – ianuarie 2006 la misiunile de război din Kosovo şi Afganistan.

 

Ce au însemnat acestea pentru colegul nostru?

 

“Războiul – acest flagel despre care toată lumea vorbește, însă pe care doar puțini l-au “trăit” pe viu. După ce auzi primul șuierat de proiectil sau schije, toată viața ți se resetează, înțelegi cât de puțin contează aceasta acolo, și cât de mult ar trebui să o prețuim acum, aici, cât este pace. Din acest motiv port un respect deosebit celor care au servit patria în războaiele mondiale cât și în teatrele de operații (Afganistan, Irak, Kosovo, Bosnia, etc.).”

 

Acestor eroi le suntem recunoscători pentru curajul și sacrificiul de care au dat dovadă, mergând pe câmpurile de luptă.

 

La mulți ani!”, au transmis reprezentanții ISU Argeș, pe pagina de Facebook.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole