3 Mai – Vinerea PATIMILOR

de | 03.05.2024 08:04 | Mioveni, Lifestyle

În Vinerea Mare a fost răstignit şi a murit Iisus Hristos. Este ultima zi de vineri dinaintea Paștelui și din Postul Mare, fiind și o zi de post negru, de care este legată o serie de tradiții și obiceiuri.
„Este o zi de post si rugăciune pentru iertarea păcatelor săvârșite în timpul anului. În seara acestei zile se oficiază denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Mântuitorului Iisus Hristos.
În această zi, conform tradițiilor și obiceiurile transmise din generație în generație, oamenii nu au voie să desfășoare lucrări agricole pentru că „tot ceea ce se seamănă nu rodeşte”. De asemenea, este interzis sacrificatul animalelor, precum și activitățile din gospodărie”, precizează reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.
Foto: Facebook Centrul Cultural Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

2 Mai – Ziua Naţională a Tineretului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni

Ultimele articole