anchetaonline.ro

Aproape 500.000 lei în minus pentru „Lapte, corn și mereˮ

de | 05.05.2022 08:34 | Știri, Administrație, Județean

În contractul de furnizare a produselor alimentare în școli – „Lapte, corn și mereˮ – Consiliul Județean Argeș a fost penalizat cu circa 500.000 lei, conform raportului de audit întocmit de Camera de Conturi Argeș.

Așa cum se arată în documentul oficial „au fost diminuate ajutoarele financiare din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cu suma de 477.642 lei urmare neacceptării în totalitate, de către APIA – București – Direcția de Măsuri de Piață, Comerț Exterior, a procedurilor de achiziție publică organizate de UATJ Argeș pentru procurarea de fructe destinate asigurării Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023.”

Pentru distribuţia produselor către elevi se acordă ajutor comunitar din FEGA, operat prin APIA, iar în urma verificărilor comisia nu a acceptat niște documente încheiate între firma Matra, care a câștigat contractul de distribuție, și Institutul Pomicol Mărăcineni, care a furnizat merele. În ciuda acestei diminuări a sumei acceptate la plată din FEGA, elevii nu au avut de suferit și au primit produsele prevăzute în termenele stabilite. Pentru a recupera suma respectivă, Consiliul Județean este în proces cu APIA, urmând să cheme în judecată și furnizorul care a făcut erorile birocratice.

În următorii doi ani, elevii argeșeni vor pimi mere din Polonia

În anii școlari 2021 – 2022 și 2022 – 2023, tot firma Matra din Scornicești va distribui produse lactate, de panificație și fructe în școlile argeșene. Beneficiari vor fi 55.323 de elevi argeșeni din învățământul primar și gimnazial, care vor primi săptămânal: cinci porții de produse de panificație (corn, biscuiți), trei porții de lapte (iaurt și lapte UHT în zilele de luni, mați și miercuri) și două porții de măr (joi și vineri). În acești ani școlari, conform contractului-cadru, merele vor fi aduse din Polonia, sunt de mai multe soiuri, cu o greutate minimă de 100 g, încadrate în categoria I de la următorii producători: MSAD Slawomir Gorzynschi Polonia, GRUPA PRODUCENTOW OWOCOW ZELSAD Sp Z.o.o. Polonia și JOZEFOW SAD Sp Z.o.o. Polonia.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Consiliul Județean Argeș | Polonia