7 decembrie – ziua când mii de pelerini merg să se închine la moaștele Sfintei Filofteia

de | 07.12.2023 11:17 | Anunțuri, Lifestyle

7 decembrie este ziua când ortodocșii români o prăznuiesc cu recunoștință și credință pe sfânta Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor.
Reprezentanții Partidulului Național Liberal împreună cu senatorul Dănuț Bica, amintesc printr-o postare din mediul online faptul că astăzi, mii de pelerini din întreaga țară, merg să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, ocrotitoarea Argeșului.
Sfanta Filofteia
Astăzi, 7 decembrie, ortodocșii români o prăznuiesc cu recunoștință și credință pe sfânta Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor.
Povestea Sfintei Mucenițe Filofteia este plină de miracole, iar istoria consemnează procesiuni cu moaștele ei în timp de secetă, unde prin mijlocirea ei, roadele au fost bogate.
În reprezentările iconografice, Sfânta Muceniță Filoteea strălucește în ie și costum popular din zona Văii Topologului, aducând astfel și o notă autentică și tradițională în credința noastră.
Ziua de astăzi să fie binecuvântată cu sănătate și înțelepciune, iar prezența pelerinilor să aducă pace și comuniune în Argeș.
Bucurați-vă de această zi plină de spiritualitate și tradiție!”, au transmis reprezentanții PNL Argeș și senatorul Dănuț Bica, pe pagina de socializare.
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica