Pe DN 73 Pitești – Brașov. Cum merg lucrările la Podul Dâmboviței

de | 29.07.2023 16:48 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, Economic, Județean, Lifestyle, Pitești

Lucrările continuă la podul în arc pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îl construiește peste Dâmbovița, pe DN 73 Pitești – Câmpulung – Brașov. Se montează tablierele metalice.

”Continuă lucrările de montare a tablierelor metalice la podul de pe DN73, km. 78+519, localitatea Podul Dâmboviței, județul Argeș!

Lungime pod: 170 metri;

Valoare contract: 55,17 milioane de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: POIM;”, arată cei de la CNAIR în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook CNAIR.

Podul peste Dâmbovița pe DN 73 Pitești – Câmpulung – Brașov va fi deschis în septembrie și va prelua circulația de pe actualul pod construit în 1888, podul Dâmboviței din județul Argeș fiind cel mai vechi pod din România de pe un Drum Național, arătau cei de la economedia.ro în urmă cu ceva timp. Totodată, potrivit acestora contractul pentru noul pod a fost semnat cu Maristar (România), lucrările au început în 2022 și ar fi trebuit să se termine în această primăvară. Noul pod metalic cu o lungime de 170 de metri va permite reluarea circulației camioanelor pe ruta directă Pitești – Brașov.

Sursă foto: Facebook CNAIR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Italia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR

Ultimele articole