8 august-Ziua internațională a pisicii!

de | 08.08.2023 12:49 | Știri, Lifestyle, Național

Anual, la 8 august, este celebrată ziua internațională a pisicii.

Sărbătoarea este un prilej de venerare a unuia dintre cele mai iubite animale de companie de pe planetă, o prietenie veche de mii de ani.

Aceasta este sărbătorită începând din 2002, inițiativa principală aparținând grupului Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW).

Alături de alte grupuri, IFAW a hotărât să dedice o zi din an special pentru pisici, cu scopul de a crește gradul de conștientizare al oamenilor față de nevoile pisicilor și față de lupta împotriva neglijenţei şi a abuzurilor asupra acestora.

Conexiunea dintre pisică și om este una veche, de peste 9.000 de ani, iar de-a lungul istoriei, pisicile au fost considerate creaturi misterioase și fascinante. Din Egiptul Antic până în zilele noastre, ele au fost înconjurate de legende, superstiții și povești.

Unul dintre motivele pentru care pisicile cuceresc atât de multe inimi este personalitatea lor variată. De la pisicile jucăușe și curioase, până la cele mai timide și rezervate, fiecare pisică este unică în felul său.

Potrivit numeroaselor studii, deținerea unei pisici ca animal de companie are efecte nebănuite asupra noastră. S-a demonstrat că deținerea unei pisici îmbunătățește sănătatea mintală şi reduce stresul, anxietatea și depresia, relatează stirilekanald.ro

Ziua Internațională a Pisicii ne oferă o ocazie perfectă pentru a reflecta asupra importanței pe care aceste animale o au în viețile noastre și asupra responsabilității noastre de a le asigura un mediu sigur și îngrijit.

foto descriptiv SHUTTERSTOCK

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O fetiță s-a electrocutat în timp ce se juca într-un parc din Capitală

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: