►Judecătorii din Alba Iulia au o misiune extrem de ingrată: aceea de a judeca procesul ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu. Preşedintele PNL Argeş se judecă cu poliţia în instanţă, contestând sancţiunea primită.
Alina-Ştefania Gorghiu a deschis în vara acestui an, mai exact pe 16 august 2023, o acţiune în instanţă împotriva Biroului de Poliţie al Autostrăzii A1 Râmnicu-Vâlcea-Deva, din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Liderul liberalilor argeşeni a contestat sancţiunea dictată de Poliţia Autostrăzi, solicitând anularea procesului-verbal de contravenţie PSBX nr. 381249.
Cel mai probabil, Alina Gorghiu a căzut în păcatul în care cad mai toţi şoferii care circulă pe o autostradă, şi anume viteza, mai ales că în România sunt destul de puţine autostrăzi şi, cum prind un drum întins, le scapă piciorul pe acceleraţie. Asta deşi în multe dintre deplasările prin ţară nu ea este cea care conduce. La fel de probabil este că sancţiunea contravenţională a inclus şi o suspendare a permisului de conducere, fiind greu de crezut că ditamai ministrul Justiţiei şi fosta şefă a Senatului s-ar preta la un proces în instanţă doar pentru câteva sute de lei.
Încălcarea legislaţiei s-a petrecut undeva între Boiţa şi Deva, Biroul de Poliţie al A1 Râmnicu-Vâlcea-Deva care a sancţionat-o pe Alina Gorghiu acţionând pe un segment de circa 188 km care pornește de la ieşirea de pe valea Oltului până la Deva.
►Ca orice muritor de rând, ministrul Justiţiei aşteaptă cu lunile propriul proces
Dosarul nr. 6085/176/2023 aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, Secţia Civilă, a fost deschis pe 16 august, primul termen al procesului fiind stabilit abia pe 21 martie 2024 – asta ca să vadă şi ministrul Justiţiei cum e să aştepţi ca orice muritor de rând să ţi se soluţioneze o acţiune în instanţă.
Până atunci, conform legislaţiei, contestaţia depusă de Alina Gorghiu suspendă aplicarea oricărei sancțiuni complementare, una dintre acestea fiind de suspendare a dreptului de a conduce pe o perioadă – de 30 de zile, de 60 de zile, de 90 de zile, în funcție de contravenția săvârșită. Astfel, contravenientul – în cazul de faţă chiar ministrul Justiţiei – a obţinut o amânare a executării sancţiunii, existând chiar posibilitatea ca aceasta să fie anulată.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro: