Să ne bucurăm de primăvară, fără astenie!

de | 05.04.2022 20:54 | Județean, Lifestyle


♦ Sfaturi de la cardiologul Adrian Tase

Pe lângă bucuria pe care o aduc zilele însorite, în acest sezon, apare și astenia specifică trecerii care se face între iarnă și primăvară, aducând cu sine oboseală fizică și intelectuală, tulburări de somn, cefalee etc. La toate acestea contribuie și îngrijorările generate de evenimentele din ultimele luni, legate de pandemie și de conflictul de la granițe. Medicul Adrian Tase vine cu câteva sfaturi prețioase care ne vor ajuta să depășim inconvenientele provocate de efectele provocate de schimbarea anotimpurilor asupra organismului.

adrian tase - Să ne bucurăm de primăvară, fără astenie!

Trecem printr-o perioadă înșelătoare în ceea ce privește temperaturile și fenomenele meteo. Aprilie este numit «capriciosul aprilie». Avem variații de temperatură în timpul zilei, dimineața frig, după-amiaza cald, care ne pun în încurcătură, pentru că dimineața trebuie să ne îmbrăcăm gros, iar când ieșim de la muncă ne este cald și mai renunțăm la geacă sau palton. Aici intervine termostatul organismului, un mecanism de reglare la temperatură, setat să răspundă cât mai bine, însă, deoarece în acest sezon apar aceste oscilații, microbii își găsesc portița de a infecta mai ușor. Categoriile vulnerabile care ar trebui să fie mai precaute sunt copiii mici, vârstnicii, persoanele cu boli cronice și gravidele. Infecțiile de primăvară trebuie tratate cu precauție și nu trebuie să neglijăm nici virusul COVID-19, care poate profita de acest dezechilibru meteo.”, a atenționat medicul Adrian Tase.

Cum combatem astenia

Pentru menținerea unui echilibru emoțional și a unei stări de bine, acesta a oferit următoarele sfaturi:

  • Să respirăm aer curat și să ne bucurăm de lumina soarelui în curte sau pe balcon, să facem mișcare, să ascultăm muzică, să fim fericiți!
  • Facem o agendă zilnică și creăm o rutină!
  • Respectăm diferențele! Unora le place să vorbească, altora să fie lăsați în pace. Recunoaștem persoanele din fiecare categorie și le respectăm dorința!
  • Limităm expunerea la alimente! Stresul ne poate face să mâncăm mecanic.
  • Automonitorizăm (self-check-in) simptomele de depresie (tristețe, tulburări de somn, gânduri negre, lipsa de speranță) și apelăm la ajutor calificat!
  •  Onorăm misiunea! Satisfacția de a ne face treaba impecabil, mai ales în condiții grele, este imensă.
  • Practicăm sentimentul de compasiune, forța motrice psihosocială a comunității în situații grele! Ne dezvoltăm răbdarea, respectul, recunoștința, dragostea!

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșul a primit 836.000 de pastile de iodură de potasiu! Sună medicul de familie!

Argeșul a primit 836.000 de pastile de iodură de potasiu! Sună medicul de familie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Tase | COVID-19