Eveniment unic în România.
Unii dintre cei mai cunoscuți pălărieri s-au întâlnit la Pitești, la Galeriile Ilfoveanu – Badea, pentru a arăta lumii cât de frumoase sunt pălăriile, cât de diversificate pot fi în funcție de evenimentele la care sunt purtate și câtă eleganță le dau celor care le poartă. Și este pentru prima dată când se asociază într-o breaslă.
Pălărierii români vor să reînvie arta de a face pălării și s-au constituit în Asociația Pălărierilor, o breaslă care, în multe țări occidentale, este foarte respectată. Spre exemplu, capetele încoronate ale lumii nici nu concep să nu fie acoperite cu pălării.
În România nu se poate spune că există o industrie a pălăriilor, ci mai degrabă o manufactură pentru că a realiza o pălărie este o adevărată artă.
Există și un segment de oameni care privesc pălăria ca pe un concept, ca pe un stil de viață.
La eveniment au luat parte și personalități care îndrăgesc pălăriile, cum ar fi maestrul Constantin Cotimanis, actrița Iulia Dumitru, portretristul Cristian Dragomirescu sau poetul Ciprian Apetrei.
Maestrul Constantin Cotimanis susține că poartă întotdeauna pălărie în sezonul rece și reprezintă tichia de mărgăritar a chelului.
De asemenea, Ciprian Apetrei consideră pălăria un accesoriu al eleganței.
Pentru Cristian Dragomirescu pălăria înseamnă sensibilitate, distincție, rafinament.
Manufacturierii români fac pălării casual, pălării pentru diverse ocazii, pălării foarte elegante, majoritatea unicat. Prețurile acestora variază în funcție de complexitate, design și materialele din care sunt făcute.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
”Gala sportului școlar argeșean” a celebrat spiritul sportiv și excelența în educație!