Protestul desfăşurat de grefierii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, declanşat în urma nemulţumirilor privind nerespectarea hotărârilor judecătoreşti și a drepturilor salariale, va fi, potrivit hotărârii luate în urma Adunării Generale a Procurorilor în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, ce a avut loc joi, 14 decembrie, susținut cu unanimitatea voturilor celor ce au fost prezenți.
Astfel, este vorba despre o nouă eșalonare, pe o perioadă de 7 ani, a sumelor restante care au fost deja eșalonate pe o perioadă de 5 ani.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş apreciază faptul că se impune atragerea atenției publice asupra acestor aspecte şi, în special, cu privire la intenţia Guvernului de emitere a unei ordonanţe de urgenţă prin care să se dispună amânarea pentru anul 2024 a plăţii drepturilor salariale de natură restantă stabilite prin hotărâri judecătoreşti, precum şi faţă de riscul de a nu fi prevăzute în bugetele parchetelor sumele necesare plăţii salariilor integrale începând cu luna ianuarie a anului 2024.
Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a decis, în urma finalizării procesului de votare, cu unanimitatea voturilor celor prezenți:
I. Susţinerea protestului desfăşurat de grefierii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, declanşat ca urmare a nemulţumirilor privind nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind drepturile salariale şi neplata integrală a salariilor.
II. Susținerea în integralitate a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 23701 din 14.12.2023 către doamna Alina Ștefania Gorghiu, Ministrul Justiției.
III. Începând de astăzi, vineri, 15.12.2023, pe o perioadă nedeterminată de timp, se vor pune în aplicare următoarele măsuri, ca forme de protest ale procurorilor:
– restrângerea activității vizând soluționarea dosarelor penale doar la cele cu caracter urgent, la cele în care s-au dispus măsuri preventive și la cele în care există riscul incidenței prescripției răspunderii penale;
– participarea procurorilor doar la ședințele de judecată cu caracter urgent, în acord, în corelaţie și în solidar cu formele de protest adoptate de magistrații judecători;
– suspendarea activităţii cu publicul.
Foto: grefajudiciara.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro