Copiilor le este recomandată o radiografie dentară completă în jurul vârstei de 5 – 6 ani
Știați că 95% din infecțiile dentare nu au simptomatologie? Practic, poți trăi cu ele liniștit, pentru că doar 5% din cazurile de parodontite cronice se acutizează, adică dau durerile acelea insuportabile. Acesta este principalul motiv pentru care o consultație este întotdeauna însoțită și de o radiografie dentară completă, adică o ortopantomogramă.”, precizează medicul stomatolog Oana Nicolescu, ce are competență în pedodonție, din cadrul DentOne Clinic Câmpulung.
Și pentru sănătatea dentară a celor mici trebuie să ne îngrijim din timp.
De asemenea, și copiilor le este recomandată o radiografie dentară completă în jurul vârstei de 5 – 6 ani pentru a vedea evoluția dințișorilor prezenți, dar și a celor ce vor urma. Mai ales pentru că în ziua de astăzi se întâlnesc foarte multe anomalii dentare.”, a explicat medicul stomatolog Oana Nicolescu.
Atât pentru confortul pacientului, cât și pentru a eficientiza activitatea specialistului, în cadrul DentOne Clinic Câmpulung sunt cele mai noi echipamente în domeniu.
Întotdeauna mi-am dorit ca la serviciu să mă simt ca acasă, având în vedere numărul orelor petrecute acolo. Ca să te simți ca acasă, trebuie să te simți confortabil, să își fie bine și să îți placă. Acesta a fost motivul pentru care am ales aparatură de ultimă generație. Nu numai că e o plăcere să lucrezi cu ele, dar te simți mult mai relaxat. Poate nu vă dați seama, dar aproape jumătate din muncă o face aparatura.”, a mai precizat medicul Oana Nicolescu.
Suntem bucuroși că am reușit să achiziționăm unul dintre cele mai complexe aparate de radiografie volumetrică ce depășește limitele sferei dentare. Pe lângă clasicele computere tomografice dentare, venim cu un ajutor pentru medicii specialiști buco-maxilo-faciali, dar și pentru medicii specialiști ORL, acest aparat fiind capabil să realizeze investigații 3D de până la 20 cm în diametru și 10 cm în înălțime, dar și tomografii utile celor din sfera ORL (nas, sinus, căi aeriene, ureche medie, os temporal, vertebre).”, a mai adăugat aceasta.
Tot grație tehnicii dentare amprentarea clasică dispare și este înlocuită cu o procedură mai rapidă și cu rezultate foarte precise.
Cât despre oroarea pacienților, și aici mă refer la amprenta dentară, ne-am gândit să venim în ajutor cu scanerul intraoral. Acest aparat este capabil să înregistreze ambele arcade și mușcătura într-un timp asemănător celui cu material de amprentă clasic. Avantajul principal este că rezultatul final are o precizie maximă, pentru că nu mai există probabilitatea să apară erori în procesul de tranziție de la amprenta luată clasic până la momentul în care modelele sunt scanate de laboratorul de tehnică pentru a putea să realizeze lucrările protetice. De asemenea, scanerul intraoral ne ajută să explicăm pacientului mult mai bine planul de tratament, acesta din urmă putând să vizualizeze mult mai ușor și în detaliu problemele care se regăsesc la nivelul cavității sale orale.”, a mai explicat medicul stomatolog Oana Nicolescu, din cadrul DentOne Clinic Câmpulung.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
(Video) Minunea de la Etajul VI! Seamănă cu un spital privat la Pediatrie Pitești!