Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: De la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele!

de | 20.05.2024 12:10 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

  • Unul dintre cei mai importanți lideri europeni, alături de ministrul Simona Bucura-Oprescu și de președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a participat la o întâlnire cu oficialii Dacia.

Săptămâna trecută, unul dintre cei mai importanți lideri europeni, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, din cadrul Comisiei Europene, Nicolas Schmit, împreună cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și cu europarlamentarul Victor Negrescu s-au întâlnit la Uzina Dacia din Mioveni cu o parte din conducerea Grupului Dacia-Renault.

Sursă foto: PSD Argeș.

Sursă foto: PSD ARges

Măsurile de susținere a industriei auto din România și din UE, creșterea competitivității angajaților, provocările legate de tranziția verde și digitală, precum și implementarea salariului minim european au fost principalele teme de discuție. Vizita a inclus și o deplasare în secții pentru a urmări care este fluxul de producție, dar și pentru discuții cu salariații.

Comisarul european Nicolas Schmit: ”Pentru mine este un obiectiv fundamental acela de a susține industria auto”

În cadrul vizitei, comisarul european Nicolas Schmit a declarat că Uzina Dacia din Mioveni a dovedit că românii sunt foarte productivi și înalt calificați.

Sursă foto: PSD ARges

”Sunt bucuros să fiu astăzi aici împreună cu doamna ministru Simona Bucura-Oprescu și cu domnul președinte Ion Mînzînă pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Și asta, deoarece pentru mine este un obiectiv fundamental acela de a susține industria auto europeană și de a o ajuta să se dezvolte. Trebuie să îi încurajăm pe tineri să lucreze în industrie, dar și să fie pregătiți pentru upskilling și reskilling pentru a face face provocărilor tranziției verzi și digitale. Îmbunătățirea continuă a competențelor angajaților este esențială. Un obiectiv important pentru piața europeană este tranziția verde, iar Dacia va face această tranziție. Industria auto va găsi mereu în mine un sprijin important, pentru că îmi doresc o industrie europeană puternică”, a mai adăugat Nicolas Schmit.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Dacia înseamnă o mândrie pentru argeșeni, și nu numai!”

Prezentă în repetate rânduri în cadrul Uzinei Dacia, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, cunoaște îndeaproape evoluția brandului și importanța sa pentru județ.

Sursă foto: PSD Argeș.

”Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeșeni, și nu numai! Aici se produce o mașină la fiecare 56 de secunde. De aici, de la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele. Aceste rezultate excepționale sunt rezultatul hărniciei și al priceperii angajaților de pe platforma Dacia care, zi de zi, demonstrează că se pot ridica la cele mai înalte standarde privind calitatea muncii și productivitatea. Nu trebuie însă omis faptul că, acum, cele mai mari provocări sunt tranziția verde și digitală.  Regulile sunt stricte, iar termenele sunt scurte, ceea ce poate genera costuri mari. De aceea este important să venim cu ceva în plus pentru a ajuta economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniune Europeană!”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă: ”Uzina Dacia va fi întotdeauna un partener pentru administrația județeană și vom susține dezvoltarea acestui brand românesc cu care ne mândrim”

Sursă foto: PSD ARges

”Dacia este un obiectiv economic major nu doar pentru Argeș, ci pentru întreaga Românie. Mă bucur că domnul comisar Nicolas Schmit a ținut să fie prezent aici, în Argeș, pe platforma Uzinei Dacia și a văzut cum argeșenii, extrem de bine pregătiți, reușesc să producă unele dintre cele mai apreciate mașini la nivel mondial. Sunt mașini care au ajuns în toate colțurile lumii datorită raportului extrem de bine echilibrat între calitate și preț. Comisarul european Nicolas Schmit este cel care a promovat politici la nivel european care țin de formarea profesională continuă și de creșterea competențelor angajaților pentru a face față atât cerințelor actuale ale pieței muncii, cât și meseriilor viitorului. În contextul nevoii tot mai acute de forță calificată de muncă în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în industrie, mă bucur că ministrul Simona Bucura-Oprescu a anunțat în discuțiile cu reprezentanții Dacia începerea în perioada următoare a două proiecte majore de formare profesională finanțate din Fondul Social European care, cu siguranță, vor veni și în sprijinul industriei auto. Uzina Dacia va fi întotdeauna un partener pentru administrația județeană și vom susține dezvoltarea acestui brand românesc cu care ne mândrim și ne dorim, astfel, ca argeșenii să aibă locuri de muncă bine plătite și un trai cât mai bun aici, acasă”, a declarat Ion Mînzînă.

Material publicat de SC MB AGENCY COMPLETE SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002.

Ziarul Ancheta.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Cristian Gentea a fost martor. Surpriză de proporții la Pitești Half Marathon!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole