Dosar penal pentru un bărbat din Călărași prins de polițiștii piteșteni cu permisul suspendat

de | 20.05.2024 19:05 | Eveniment, Județean

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat și în acest weekend alături de jandarmi și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Aceștia au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Un număr de 1.025 de persoane și 766 de autoturisme au fost verificate.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 457 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 106.000 de lei, dintre care 370 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Așa se face că în ziua de duminică,19 mai în jurul orei 14:30, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, care conducea un autoturism, pe bld. Nicolae Balcescu de pe raza municipiului Pitești, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române (prima verificare fiind efectuată cu un dispozitiv mobil ce utilizează aplicația eDAC), a rezultat că bărbatul figura cu dreptul de a conduce suspendat.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, efectuată cu sprijinul polițiștilor rutieri, a rezultat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare ce atrage răspunderea de natură contravențională

Bărbatul s-a ales cu dosar penal conform art. 335 din Codul Penal iar verificările continuă, pentru stabilitea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Controale în târgurile de animale din Argeș! S-au dat amenzi!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călărași | Pitești