De săptămâna aceasta, orice român are dreptul la un cont bancar fără comisioane

de | 20.06.2024 14:30 | Din ediția tipărită, Economic, Național

Începând de săptămâna aceasta, orice român poate avea un cont bancar fără niciun comision financiar! Duminică, 16 iunie, a intrat în vigoare Legea 406/2023, apărută în decembrie trecut, care oferă oricărui cetăţean oportunitatea de a avea garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a beneficiilor sociale. Astfel, pentru aceste conturi nu se vor reţine comisioane pentru deschiderea sau administrarea contului bancar şi nici pentru retrageri de numerar de la bancomat.

Există o singură excepţie: nu vor beneficia de gratuitate plățile cu cardul pentru jocurile de noroc!

Măsura facilitează crearea unui cont de bază pentru cetăţeni, urmărindu-se astfel şi o îmbunătățire a relaţiei acestora cu statul, în sensul optimizării transferurilor, printre care: primirea indemnizațiilor sociale, plata taxelor și a impozitelor, după cum este subliniat în nota de fundamentare a noii legi.

Tot din această săptămână, toţi comercianţii sunt obligaţi să accepte plata cu cardul, deoarece legea prevede că „au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar.

Sursa foto: Adevarul.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF avertizează: Tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole