Recomandări de la Spitalul Mioveni: CUM FACEM FAȚĂ CANICULEI!

de | 05.07.2024 23:40 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Mioveni

Temperaturile caniculare sunt o constantă a ultimelor săptămâni, iar termometrele vor arăta și în următoarele zile valori foarte mari.

Pentru a nu cădea pradă căldurii extreme și a întâmpina probleme de sănătate, conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni oferă un set de măsuri de prevenire a posibilelor situații de urgență ce se pot produce ca urmare a creșterii temperaturilor:

  • Un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute! În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzaţia de sete.
  • Alcoolul favorizează deshidratarea, așa că trebuie evitat! Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece
    acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie
    evitarea băuturilor cu conţinut ridicat decofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece
    acestea sunt diuretice.
  • Pe parcursul zilei este bine să facem dușuri călduţe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.
  • Dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (spații publice, farmacii, biserică, magazine).
  • Dacă este absolut necesar să plecați de acasă între orele amiezii, trebuie să folosiți o ţinută adecvată: pălării de soare,
    haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.
  • Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc.) și aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu vi le solicită.
  • Persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este util ca în aceste perioade de caniculă, persoanele cu afecțiuni cronice, cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

PUNCT DE HIDRATARE ȘI DE PRIM AJUTOR

Pentru a veni în sprijinul populației în zilele toride, în Mioveni, au fost amenajate 4 puncte de prim ajutor și 7 puncte de hidratare.

Acestea se găsesc și la Policlinica Mioveni și în incinta Spitalului Orășenesc Mioveni. Medicii recomandă evitarea deplasărilor în spațiile publice în intervalul 11.00 – 18.00, pe toată perioada atenționărilor de caniculă, însă dacă trebuie să ieșiți din casă, puteți să vă adăpostiți și să cereți sprijin sau doar să beți apă în aceste puncte special amenajate.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea până la începutul lunii august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Spitalul Mioveni

Ultimele articole