Cine plătește pierderile de apă?

de | 06.07.2024 10:54 | Administrație, Mioveni

Pierderile de apă pe rețelele interioare reprezintă o problemă importantă pentru utilizatorii de apă potabilă, deoarece pot duce la creșterea facturilor. Astfel, cei de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni atenționează cetățenii că verificarea, întreținerea și administrarea rețelelor interioare sunt atribuții care cad în sarcina utilizatorilor.

Pierderile de apă apărute pe rețelele interioare sunt suportate integral de către Utilizatori, întrucât facturarea se realizează în baza citirii indexului contorului de branșament, care este și punctul de delimitare dintre rețeaua publică și cea privată. Verificarea, întreținerea și administrarea rețelelor interioare sunt atribuții care cad în sarcina utilizatorilor.

Cum verificăm dacă avem pierderi de apă pe rețeaua interioară?

În cazul în care bănuiți că există fisuri sau defecțiuni ce provoacă pierderi de apă în rețeaua interioară, faceți următorul test. Seara, înainte de culcare, opriți toate instalațiile ce utilizează apa și citiți indexul apometrului. Dimineața, înainte de a porni orice instalație ce utilizează apa, citiți din nou indexul apometrului. Dacă pe parcursul nopții s-a înregistrat un consum, instalația are pierderi ce trebuie imediat remediate.

Foto descriptiv, Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mergeți pe litoral? CFR suplimentează cu vagoane Trenurile Soarelui

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului | Mioveni | Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni

Ultimele articole