Fiul unui celebru interlop a fost adus în țară din Italia. Se afla pe lista Most Wanted pentru spălare de bani

de | 07.07.2024 16:22 | Eveniment, Național

Alexandru Daniel Stoica, românul de 34 de ani urmărit internațional pentru spălare de bani și capturat la Milano, a fost adus în țară.

Pe numele bărbatului a fost emis, în 31 mai 2021, de către Tribunalul Bucureşti, un mandat de arestare preventivă, pentru spălare a banilor, dosar instrumentat de către DIICOT-Structura Centrală.

La data de 5 iulie 2024, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul de Investigaţii Criminale au adus în ţară, din Italia, un bărbat, de 34 de ani, domiciliat în Bucureşti, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni economice. Acesta avea emis pe numele lui, de către Tribunalul Bucureşti, un mandat de arestare preventivă”, a transmis, astăzi, Poliţia Capitalei.

Potrivit news.ro, bărbatul a fost încarcerat, în vederea executării mandatului. El era căutat de mai bine de trei ani.

Stoica Alexandru Daniel este fiul celebrului interlop Marian Stoica, alias Dacian Ursaru, recunoscut drept unul dintre liderii interlopi importanți din Capitală. Dacian Ursaru este supranumit autorul „jafului secolului” din 1966, când s-au furat bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro.

Potrivit libertatea.ro, în perioada martie 2019-iunie 2020, Alexandru Stoica, împreună cu membrii grupării din care făcea parte, au montat dispozitive de skimming la bancomate din Miami, în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul cărora au aflat datele de pe cardurile bancare, cu care au retras apoi bani din conturile victimelor.

În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alexandru Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat. În închisoare însă a stat doar câteva luni.

Foto: Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș. S-a urcat beat la volan și a făcut accident cu mașina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Italia