Rezultat istoric pentru piteșteanul Daniel Vasile la Europeanul de karting

de | 08.07.2024 22:44 | Județean, Lifestyle

De șase ori campion al României, piteșteanul Daniel Vasile a reușit să scrie istorie la Campionatul European de Karting, devenind primul român care reușește să câștige o etapă din FIA Karting European.

În weekend, piteșteanul în vârstă de 23 de ani s-a impus în circuitul de la Aragon ( Spania) și a câștigat prima etapă la clasa KZ2.

Daniel Vasile podium karting - Rezultat istoric pentru piteșteanul Daniel Vasile la Europeanul de karting

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, Daniel Vasile este primul pilot român care reușește o astfel de performanță la un Campionat European de karting.

Victoria din Spania este un pas important în lupta pentru câștigarea titlului european, în acest moment el ocupând locul 2 în clasamentul general, cu 88 de puncte, la 6 puncte în urma liderului Matteo Spirgel (Italia).

Absolvent al Colegiul Național I.C. Brătianu, Daniel Vasile a făcut primii pași în karting la Palatul Copiilor din Pitești, în anul 2012, fiind îndrumat de profesoara Cristiana Mitroi.

Am văzut un amic că și-a dorit asta și m-am dus și eu cu el. Am început relativ târziu față de alții, care încep și la 3 ani și jumătate, dar am avut șansa să progresez repede. Totodată, pot fi recunoscător că am avut și profesori foarte buni de la care am avut ce învăța”, explica Daniel, în 2023, pașii făcuți în România, într-un interviu acordat Eurosport.

De 2 ani este în echipa italiană de karting Birel ART, iar în 2023 el a devenit vicecampion european la Karting – KZ2 și a obținut locul 3 în Campionatul Mondial, la aceeași clasă. Tot în 2023, Daniel Vasile a fost desemnat și cel mai complet pilot de KZ2.

Sursă foto: fras.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Razie în târgul de la Hârtiești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brătianu | I.C. Brătianu | Italia | Matteo | Pitești | Spania