O tânără și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs în Bușteni. Avea 19 ani!

de | 09.07.2024 19:47 | Eveniment, Importante, Național

Tragedie pe munte! O tânără și-a pierdut viața astăzi după ce a fost atacată de un urs în Bușteni, pe traseul Jepii Mici. Aceasta se afla în acel loc împreună cu iubitul ei care a povestit ulterior cum ursul apucat-o pe fată și a târât-o după într-o râpă. Aceasta avea doar 19 ani.

Salvamontiștii prahoveni s-au deplasat în zona indicată unde au găsit-o pe tânără fără suflare. Aceștia au transmis că operațiunea de recuperare este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului.

„Am fost anunțați că o turista a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată.

Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani.

Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, a transmis Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

UPDATE

Reprezentanții Salvamont mai precizează că s-a încercat inițal extracția turistei cu elicopterul însă după efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracție aero. Aceștia anunță că se va continua coborârea terestră a persoanei decedate.

 

Foto descriptiv

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Creștere mare a notei la Evaluarea Națională 2024. De la 3,50 la 9,75 după contestație!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bușteni | Prahova | Salvamont | Salvamont Prahova