Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne după gratii. Cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu i-a fost respinsă de Judecătoria Mangalia

de | 10.07.2024 12:39 | Eveniment, Național

Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, rămâne după gratii.

Tânărul de 21 de ani a făcut o nouă cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă solicitarea i-a fost respinsă. Judecătoria Mangalia a decis, marți, 09 iulie, să menţină măsura arestării preventive în privinţa sa.

În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate”, se arată în minuta instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023, de când a provocat accidentul mortal de la 2 Mai. Încă de atunci a contestat măsura arestului preventiv, însă toate solicitările lui de până acum au fost respinse.

Vă reamintim că, pe 19 august, Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan și a lovit un grup de opt persoane, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. În urma impactului violent, un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alți trei tineri, doi băieți de 19 și 20 de ani și o fată de 20 de ani, au suferit grave leziuni.

După ce a provocat accidentul, el a fugit, însă a fost depistat la scurt timp de oamenii legii în staţiunea Vama Veche. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În momentul când a fost dus la audieri, Vlad Pascu a declarat că îi pare rău pentru tragedia pe care a provocat-o.

Îmi pare foarte rău. Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta. Îmi pare rău”, a spus tânărul de 19 ani.

Întrebat ce mesaj le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, Vlad Pascu a spus că îi pare rău si nu poate da timpul înapoi.

Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi”.

sursă foto Instagram Vlad Pascu/ captură video Facebook Cătălin Țone

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alte două persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei: un băiețel de 7 luni și o femeie de 53 de ani

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Țone | Vama Veche | Vlad Pascu