De ce? Premierul Marcel Ciolacu anunță sesiune extraordinară a Parlamentului

de | 10.07.2024 17:30 | Administrație, Național

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, citat de G4Media, că va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru legea care va permite eutanasierea sau împușcarea urșilor din ”zonele cu risc foarte mare”. Premierul a subliniat că nu este vorba despre a permite împușcarea urșilor oriunde și oricând, ci doar în anumite zone cu un nivel ridicat de pericol. De asemenea, marți seară, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat inițierea proiectului pentru gestionarea urșilor.

În urma tragicului incident în care o tânără a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Bușteni, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru adoptarea unei legi care va permite eutanasirea sau împușcarea urșilor din „zonele cu risc foarte mare”.

”Am vorbit și cu domnul ministru al Mediului și cu cei mai implicați și mai știutori în domeniu. Este o aglomerație în anumite zone. Nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară.

Am vorbit și cu dl președinte al Camerei, dl Simonis, pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament.

Pornim inițiativa și asta este, vom cere o seiunea extraordinară.

Este evident că primează viața omului, dar nu va fi liber la împușcat urșii pe teritoriul României fiecare când vrem și cum dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O tânără și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs în Bușteni. Avea 19 ani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bușteni | Marcel Ciolacu | Mircea Fechet | Parlament