Sfâșit tragic pentru un copil de șapte ani! A murit înecat în râu

de | 17.07.2024 17:57 | Eveniment, Național

Tragedie de nedescris în comuna Drănic, județul Olt, unde un copil de numai șapte ani a murit înecat în râul Jiu.

Marți seară, copilul a mers la râu pentru a se scălda, împreună cu un tânăr de 21 de ani și alți doi minori de 9 și 11 ani.

La un moment dat, minorul a intrat în apa râului și nu a mai ieșit la suprafață. Speriați, cei care se aflau cu el au sesizat imediat autoritățile prin apel la 112.

În urma apelului, oamenii legii s-au deplasat la fața locului, dar și scafandri din cadrul ISU Dolj pentru a efectua căutări. Cel mic a fost găsit în stare inconștientă, moment în care au început să se efectueze manevre de resuscitare. Din nefericire, autoritățile au declarat decesul.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Atenție la scăldat!

Temperaturile ridicate de care avem parte îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate tragedii, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot.
În cele mai multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.
Foarte important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, să anunţaţi de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri, fiecare secundă contează.
Foto: .asingorj.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O tânără însărcinată a ajuns la spital în urma accidentului de la Mărăcineni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolj | Olt