Haos provocat de români pe străzile din Leeds. Autobuz incendiat, mașină de poliție răsturnată

de | 19.07.2024 21:56 | Eveniment, Național

Imagini șocante au fost surprinse aseară în Marea Britanie. O familie de români a pornit un adevărat război cu forțele de ordine pe străzile din Leeds.

Totul a pornit în clipa în care Serviciile Sociale au decis să le ia cinci dintre copii.

Potrivit antena3.ro, familia de români a ajuns în atenţia serviciilor sociale după ce mezinul familiei, un bebeluș de șapte luni, a ajuns la spital cu o lovitură la cap, iar medicii au alertat autorităţile.

Momentul în care mama şi copiii sunt luaţi din casă şi băgaţi în dube de polițiști a fost filmat, înregistrarea fiind publicată pe rețelele de socializare.

Supărat, tatăl a pus mâna pe telefon, și-a sunat rudele și a pornit un adevărat scandal. Sute de oameni s-au bătut cu forţele de ordine în stradă.

Conflictul a luat amploare după ce o mulțime furioasă, din care pare că făceau parte și români, a distrus și răsturnat o mașină de poliție și a dat foc unui autobuz.

Vezi scenele violente AICI.

Tatăl copiilor imploră acum autoritățile să îi aducă copiii înapoi:  „Vă rog să-mi aduceți copiii înapoi. Îi vreau înapoi. De ce să-mi ia copiii? Ne-au fost luați”.

Din fericire, nu au fost raportate persoane rănite, doar distrugeri.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, astăzi, că este în legătură cu familia de români implicată în acest incident. Potrivit MAE, Consulatul General al României la Manchester le-a recomandat românilor „să respecte instrucțiunile autorităților locale și să-și păstreze calmul”.

Foto: Capturi de ecran X @TPointUk / Tiktok Live

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mesaj impresionant pentru pompierii argeșeni de la proprietarul casei din Băiculești care a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marea Britanie | Ministerul Afacerilor Externe