MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Liban

de | 30.07.2024 23:52 | Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Liban, având în vedere evoluţiile recente ale situaţiei de securitate şi riscul crescut de escaladare.

Românii sunt sfătuiți să evite călătoriile în această țară. De asemenea, cei care se află deja în Republica Libaneză trebuie să părăsească teritoriul. Cetățenilor români care sunt aici li se recomandă să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:

  • Adresa:  Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227.
  1. Telefon: +961 5 924848. (La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă.

Se recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Rep. Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.”, transmite MAE

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452. De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.

TAROM suspendă zborurile către Beirut

Compania TAROM a anunțat că vor fi suspendate toate zborurile către Beirut de miercuri, 31 iulie, dar și de joi, 1 august, având în vedere situația actuală din Liban și tensiunile din Orientul Mijlociu.

Pasagerii sunt sfătuiţi să contacteze compania pentru a reprograma călătoria sau a solicita rambursarea preţului biletului.

Pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu şi în urma alertei de călătorie emise de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează asupra riscurilor de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză şi recomandă evitarea oricărei călătorii, compania TAROM informează că suspendă zborurile către/dinspre Beirut în zilele de 31 iulie şi 1 august 2024. TAROM recomandă tuturor pasagerilor afectaţi de aceste anulări să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară, fără niciun cost suplimentar”, transmite compania, într-un comunicat de presă, potrivit stirileprotv.ro

De asemenea, pasagerii pot solicita rambursarea prețului biletului.

Cei care au achiziționat biletele de pe site-ul TAROM sau prin intermediul unei agenții TAROM, pot reprograma zborul sau pot cere rambursare la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000.

Același lucru poate fi făcut și prin intermediul adreselor de email contact@tarom.ro, rezervari@tarom.ro

Sursă foto:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bucureștean lăsat fără permis în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Externe | Tarom

Ultimele articole